България е под средата, на 78-мо място, в глобалната класация

...
България е под средата, на 78-мо място, в глобалната класация
Коментари Харесай

Кошмар! С кои страни сравниха България в класация

България е под средата, на 78-мо място, в световната ранглиста на интернационалния " Индекс за усещане на корупцията " за 2021, а в Европа страната ни се подрежда на последно място в класацията. Данните от проучването бяха показани от Калин Славов и Ваня Нушева от " Прозрачност без граници " на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

Позицията на страната в класацията демонстрира систематични, трайни и структурни проблеми в битката с корупцията, означи изпълнителният шеф на " Прозрачност без граници " Калин Славов.

Начело в класацията са Дания, Финландия, Нова Зеландия, Норвегия, Сингапур и Швеция.

В Европа страната ни се подрежда на последно място в класацията, при междинна стойност от 66 точки. Преди нас са Унгария (43), Румъния (45), Хърватска (47) и Гърция (49).

Ваня Нушева означи, че показателят за страната ни се движи сред 41 и 43 пункта през годините, което демонстрира, че не просто нямаме прогрес, а България " тъпче на едно и също място в битката с корупция ".

От " Прозрачност без граници " обявиха, че страната ни се приближава повече до страни в дъното на международната ранглиста като Афганистан и Северна Корея с индикатори 16 от 100, в сравнение с до първенците в нея - Дания, Финландия и Нова Зеландия (88 от 100).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР