България е напът абсолютно да пропусне възможността за една добра

...
България е напът абсолютно да пропусне възможността за една добра
Коментари Харесай

Хр. Иванов предупреди: Изпускаме златна възможност за РСМ

" България е напът безусловно да пропусне опцията за една добра договорка за Република Северна Македония, която беше направена от френското председателство на Европейски Съюз ", разяснява в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на " Демократична България " (ПГ на ДБ) Христо Иванов в отговор на журналистически въпрос.

" Все отново приказваме за неща, които още не сме видели написани ", посочи той. " Но, в случай че това, което през вчерашния ден госпожа Генчовска сподели при чуването си, че Европейска комисия ще има ангажимент да следи дали Северна Македония ще вкара българите в конституцията си като другите нации в републиката, и, в случай че не се случи, няма да има договаряния по първата глава, това е триумф за българската дипломация, а не национално изменничество ", акцентира Иванов, съобщи Българска телеграфна агенция. " Ако ние в този момент, тъй като " окрякахме орталъка " за национално изменничество, в действителност не приемем такова предложение, в случай че го има, желая да запитвам кое в действителност е национално изменничество ", добави той.

" Всички сме съгласни, че това, до което се е стигнало вследствие на напъните на кабинета, на външно министерство, на премиера, са едни положителни оферти, добра база за разискване - това сподели Теодора Генчовска, само че никой не го чу, тъй като непрестанно си говорихме за някакви имейли, есемеси и така нататък ", изясни ръководителят на ПГ на Демократична България.

Иванов разяснява също, че външната политика се дефинира от Министерския съвет (МС), министър председателят е началник на Министерски съвет, и от тази позиция всеки министър, който твърди, че може да има някаква друга политика, просто си подава оставката. " Няма " филм ", в който конституционно някой министър има една политика, министър председателят - друга, и министърът да упреква премиера за това ", акцентира депутатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР