България е на 58-мо място според годишната класация на най-добрите

...
България е на 58-мо място според годишната класация на най-добрите
Коментари Харесай

България е 58-ма измежду най-добрите страни в света

България е на 58-мо място съгласно годишната ранглиста на най-хубавите страни в света на “US News and World Report “. В класацията за 2020 година страната ни се изкачва съвсем с 10 позиции нагоре - през 2019-а бяхме на 67-мо място от класираните 80.

На първите места в класацията са Швейцария, Канада, Япония, Германия и Австралия. Англия и Съединени американски щати се подреждат на шесто и седмо място. Швеция и Нидерландия са на осмо и девето, а челната десятка се добавя от Норвегия. От балканския район в класацията влизат също и Гърция (на 27 място), Турция (на 35), Хърватия (44), Румъния (54), Словения (56), Сърбия (72).

Петото издание на световното изследване демонстрира дълготрайни терзания по отношение на неравенството, технологиите и изменението на климата, както и бърз спад в доверието на света към Съединени американски щати. Общото класиране на най-хубавите страни мери световната успеваемост по разнообразни индикатори.

За подредбата на България на въпросната позиция изданието показва няколко аргументи. „ Разположена в югоизточния завършек на Балканите, България свързва Европа и Азия. Местоположението й я прави обект на нашествия в предишното, само че също по този начин й оказва помощ да развие богата просвета - страната е родното място на кирилицата “, се споделя в разбора, съпътстващ подредбата. 

Според информацията „ Световната банка класифицира България като страна с приход над междинния “.

„ България има добре образована работна мощ, само че се счита за най-бедната нация в Европейския съюз. Сред провокациите, пред които е изправена, са проблеми с корупцията и проведената престъпност “, продължава запознаването от изданието със страната ни.

В рамките на класацията като спомагателна класификация са класифицирани и няколко обособени индикатора. Сред тях се открояват да вземем за пример „ опция за забавление и завършения “, съгласно които сме на 52-ро място; „ публичен климат “ (32-ро място), в който влизат критерии като уважаване правото на благосъстоятелност, тъждество сред половете, грижи за околната среда, човешки права, религиозна свобода; „ опция за бизнес “ (47-мо място); „ качество на живот “ (35-то място). 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР