България е изправена пред сериозна енергийна, социална и икономическа криза.

...
България е изправена пред сериозна енергийна, социална и икономическа криза.
Коментари Харесай

За стратегическо развитие на ядрената енергетика, настоява партия МИР

България е изправена пред сериозна енергийна, обществена и икономическа рецесия. За това предизвести водачът на партия МИР Симеон Славчев на конференция в Българска телеграфна агенция. По думите му държавното управление на Кирил Петков вкара страната в тези рецесии. Страната се намира и в сериозна морална, политическа и управническа рецесия, уверен е Славчев.

„ Всеки българин всекидневно и по личния си джоб вижда резултата от това Слава Богу отиващо си към този момент ръководство, голямата инфлация, неспиращото повишаване на цените на хляба, горивата, водата, отоплението и всички други артикули и услуги. Голяма част от българските жители към този момент едвам свързват двата края, а дребният и междинният бизнес, който е гръбнакът на българската стопанска система всекидневно и без никаква помощ от страната се бори да оцелее. Със своите дейности и бездействия безпринципната коалиция межди Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България са на път да вкарат България в невиждана енергийна рецесия “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Партията е обезпокоена от доставките за нуклеарната ни централата, а нуклеарните ни реактори се зареждат с съветско гориво. Според Славчев не е ясно и къде ще се съхранява отработеното нуклеарно гориво. Славчев упорства Министерството на енергетиката да създаде съответен проект с ясно начертани незабавни стъпки.

„ Партия МИР насочва вниманието на българското общество и на всички виновни държавни институции, че в случай че България не постъпи умно и не вземе незабавни ограничения, съществува действителен риск от затварянето на енергийните блокове и влизането на страната ни в сериозна енергийна рецесия. А тя води след себе си сериозна икономическа и обществена рецесия от която ще пострадат всички български жители и ще бъдат наранени всички други браншове “, сподели Славчев.

България да вземе стратегическо решение за развиване на нуклеарната енергетика, настоя водачът на партия МИР Симеон Славчев. Според него страната ни би трябвало да построи 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй " и да се построи АЕЦ " Белене ".

За да се избегне енергийната рецесия партия МИР предлага да се направи незабавен разбор на положението на енергетиката (ползи, доходи и разходи) в небосвод до 2030-2050-та година. Да се направи незабавен разбор на енергийния микс и оценка за качеството и положението на енергийните мощности, както и разбор на всички благоприятни условия произвеждане на лична сила, в това число от други източници, като Водноелектрическа централа, фотоволтаици, ветрогенератори, биогенератори и други.

Партия МИР упорства също да се направи децентрализация на производството на електрическа сила, с цел да може тя да се създава там където се използва и по този начин да се понижат загубете по преносната мрежа и надлежно намали крайната цена на потребителите.

„ Да се продължи и подсигурява работата на Топлоелектрическа централа Марица изток и въглищните централи, като се създадат незабавни и незабавни публични диалози с вероятните снабдители на висококалорични въглища, с изискуемите за съответните мощности в Република България характерности. Необходимо е също по този начин незабавно и мощно да се развие газовата инфраструктура във всичките и аспекти и да се направи явен проект и да се подсигуряват краткосрочните и дълготрайните доставки на нужните на България количества газ “, акцентира още Симеон Славчев.

Партия МИР упорства президентът Румен Радев да свика незабавно КСНС за газовата рецесия, а Народното събрание да одобри закона за ръководство на рецесии. Според водача на МИР при вземането на решенията водещи би трябвало да са националните ползи, а не партийните или идеологическите.

Партия МИР е за развиването на нуклеарната енергетика, само че срещу нуклеарните оръжия, акцентира Симеон Славчев.

Члена на НИС на партия МИР и специалист по Национална сигурност и ръководство при рецесии Пламен Стоянов акцентира, че партията още от март месец тази година предупреждавала за заплахата за доставките за страната ни. Той е обезпокоен за отработеното нуклеарно гориво от централата ни. Това е риск за екологията на страната ни и за радиационния декор.

„ Енергетиката е част от Националната сигурност на България и националния интерес на България изисква всяка тактика на Съюз или страна, която съответствува напълно с ползите на Република България да бъде и тактика на Република България и противоположното - всяка тактика на Съюз или страна, която не съответствува с ползите на Република България и българския народ, да бъде отхвърляна като неприемлива, а при заплаха за суверенитета и общественото равновесие на България да бъде оповестена и за враждебна и опасност за Националната ни сигурност “, съобщи още ръководителят на пария МИР Симеон Славчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР