България е изключително притеснена от експлозията в Полша, при която

...
България е изключително притеснена от експлозията в Полша, при която
Коментари Харесай

МВнР: България е изключително притеснена от експлозията в Полша

България е извънредно обезпокоена от детонацията в Полша, при която починаха цивилни жители. Това се споделя в позиция на българското Министерство на външните работи, оповестена в Twitter.

" Следим развиването на обстановката от близко и сме в контакт с нашите съдружници за съвещания .

Изразяваме цялостна взаимност с полските ни съдружници, обединяването на НАТО и Европейския съюз е нашата мощ ", показват в позицията си от Министерство на външните работи.

Since the very beginning of the Russian war in Ukraine we insist that the aggression must stop immediately.
— MFA Bulgaria (@MFABulgaria)
Те прибавят в коментар, че " през цялото време на съветската война в Украйна заявяваме,  че експанзията би трябвало да спре ".

Българският президент Румен Радев също излезе с публична, в която дефинира случая в Полша като недопустим и изрази безпокойство, че той " крие риск за разширение на териториалния обсег на войната на Русия против Украйна ".

Двама души починаха след гърмеж във плантация в полското село Пшеводув, покрай границата Украйна. Полското министерство на външните работи заяви по-рано, че ракета, създадена в Русия, е паднала в източната част на страната. Президентът на Полша Анджей Дуда беше по-предпазлив в изказванията си, като уточни, че няма безапелационни доказателства за това кой я е изстрелял и къде е създадена. Той съобщи, че " най-вероятно " е създадена в Русия, само че това към момента се ревизира. В изявление на НАТО се споделя, че това е " драматичен случай ". Украинският президент Зеленски назова ракетния удар в Полша „ доста сериозна ескалация “ на войната. Руското министерство на защитата отхвърли да стои зад „ каквито и да било удари по цели наоколо до украинско-полската граница “.​ Полският външен министър Збигнев Рау извика съветския дипломат и изиска незабавни подробни пояснения, заяви полското държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР