България е готова да плати 3750 лева за всяка от

...
България е готова да плати 3750 лева за всяка от
Коментари Харесай

36 милиона ще струват машините за гласуване

България е подготвена да заплати 3750 лв. за всяка от 9600 машини за гласоподаване /36 млн. лева./, които ще се употребяват на постоянните парламентарни избори през март, обясни говорителят на Централната изборна комисия Таня Цанева пред БНР. На нощно съвещание в петък ЦИК реши да разгласи социална поръчка за доставка на електронните устройства. Според последните ремонти в Изборния кодекс във всички секции с над 300 гласоподаватели би трябвало да има опция както за гласоподаване с хартиени бюлетини, по този начин и с машини. 

По думите на Цанева, към момента не е ясно къде ще се съхраняват машините, тъй като те изискват специфични условия и защита .

" Поръчката ще бъде оповестена в доста скоро време, ще бъде издание на уеб страницата на Централната изборна комисия и бъдещите участниците ще могат да работят по документите и по осъществяването ", сподели тя и акцентира, че в документите са заложени условия и благоприятни условия за участници и от България, и от чужбина. 

Цанева акцентира, че  поръчката е за покупка на машини с конфигуриран систематичен и прибавен програмен продукт, само че и с изходния код :  " Това значи, че ние  не купуваме единствено едни кутии. Този код ще ни даде опция при последващи избори сами да модифицираме машините към потребление за различен вид избори.  Затова сме базирали тази цена, включена е и логистиката и други съпътстващи активност - доставка, обслужване, превозване, образование и други ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР