България е далавери, нагаждачество, дълбока апатия и безвремие. Престъпниците купуват

...
България е далавери, нагаждачество, дълбока апатия и безвремие. Престъпниците купуват
Коментари Харесай

Росен Миленов пред Фрог: Мутрите са на върха, не могат да бъдат спрени. Купуват всичко

България е далавери, нагаждачество, дълбока незаинтересованост и безвремие. Престъпниците купуват всичко наред. Каквото им падне. Купуват в дълбочина. Става дума за доста мръсни пари. Милионите ги нямат за нищо. Превръщат всичко в следени играчи. Мутрите са на върха и към този момент не могат да бъдат спрени.
Това сподели пред Фрог нюз някогашният чиновник от ДАНС Росен Миленов. Ето какъв е неговият разбор за свадите в страната:

Г-н Миленов, инцидентно ли съгласно вас Васил Божков попита ръководещите „ Къде са парите “?

Не, неговата цел е да се откупи.

Ще успее ли?

Зависи какво ще извади и дали има файлове със звукозаписи за срещите с хора от властта.

Преди малко стана ясно, че Атанас Бобоков се отхвърля от мястото си на изпълнителен шеф на компания „ Монбад “ АД. Възможно ли е да е бил притиснат и скоро да забележим бизнеса му в ръцете на някой различен?

Мисля, че Бобоков желае оптимално да се почисти от тази мръсотия, в която го вкараха. Тук доста се разсмърдя. Играта в тази ситуация е друга. Всички ударени предприемачи имат директна или косвена заигравка с други политически сили. А Шайката не обича някой да спонсорира другите обединения, тъй като парите са най-важни за политиката.

Очаквате ли Горанов да се раздели с министерския си пост?

Той е предопределение на „ кръга Пеевски “. Няма по какъв начин да го махнат, много непосредствен им е. Само, в случай че доста назреят нещата. Сега, в случай че го махнат, ще излезе че все едно признават виновността си.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов насочи стрелите си към петролния необут Валентин Златев. Преди дни сподели, че той ще е идващият ударен. Струва ли ви се обикновено политик да анонсира дейности на държавното обвиняване?

Валери Симеонов е влезнал в ролята на представител на външни сили.

Той обаче предсказа „ ориста “ на Божков? Очаквате ли и при Златев да „ познае “?

Нищо инцидентно няма в политиката. Въпросът е до какъв тип дейности ще се стигне и дали ще се действа като при Божков - арести, влизане в офиси на компании и т. н. Симеонов е също представител на „ А тима “, в който влизат Кирил Домусчиев, Делян Пеевски.

Но си спомняме, че преди години той персонално нападна Домусчиев за БМФ?

Така е. Отначало беше против него, само че по-късно нещата се трансформираха. Този А “ тим “ действително черпи сили извън.

Ако следваме вашия разбор излиза, че настоящето състояние наподобява непроменливо.

Няма по какъв начин да се разбие, зад тях стоят милиарди. Ще подскачат, ще подскачат и най-после ще се договорят. Парите обичат тишина. В момента всички играчи на сцената са с мръсни пари. То се вижда единствено от една скица при Божков какъв брой милиони са източени. Да не приказваме за това, което се случва всекидневно с публичните поръчки и всички схеми. Само за една огромна социална поръчка комисионната е 10 милиона евро. За идващите от Европа 15 милиарда евро битката ще е жестока. Статуквото се пробва да задуши оптимално всичко, което не се управлява от него.

Защо тогава продължавате да се борите против същото това статукво?

Проблемът е, че няма гражданско общество. Хората са обезверени, откакто им ограбиха очакванията. Има повсеместна незаинтересованост. Хората не имат вяра в нищо. Но човек, в случай че спре да се бори, значи се е предал на нарушителите. Те ще продължат - купуват всичко наред. Каквото им падне. Купуват в дълбочина. Става дума за доста мръсни пари. Милионите ги нямат за нищо. Превръщат всичко в следени играчи. Затова не вижам развоя сред Божков и Бориов да бъде в полза на обществото и върховенството на закона. На най-високите равнища в страната седят единствено мутри. Те губят територии единствено по два метода - с пердах или с вкарване в пандиза. Едно време политиците отново участваха в схемите, само че не позволяваха такава вандалщина. Далаверите ставаха помалко по по-друг метод. Сега, като седнат на масата да се договарят са мутра, министър председател, мутра, основен прокурор и 240 мрионетки, няма кой да ги спре. Те се нахъсват един-друг. Няма кой да им каже, че това е страна и има правда и ред. Затова сме очевидци на тази вандалщина в политиката, бизнеса и на всички равнища.

Но основният прокурор Иван Гешев даде обещание да бъде праволинеен към всеки, който нарушава закона.

С Гешев завърши правосъдната власт. Борисов сподели, че Цацаров е образован, само че Гешев е действен. Т.е каквато и заповед да му сведеш, може да я извърши. Ако му кажат да арестува цялата страна, ще арестува всички. Мутрите към този момент не могат да бъдат спрени

Вторият вид за решетките май няма да се сдъбне.

Няма и да се избият. Отначало единствено потеглят да се избиват, само че след това се договарят. Това едно време сме го виждали на улицата. Мутрите поколенчески се развиха в смисъл, че към този момент се настаниха на най-високото равнище в държававата. На върха са. Те избутаха всичко. Там няма интелигентни хора.

Какво е бъдещето тогава на интелигентните хора?

Те са две групи. Едните са хора, които не могат да се ориентират и са обществено изпаднали, по тази причина са и елементарно манипулируеми. Другите, които имат някакъв социално-икономически статус, се опасяват да не изгубят това, което имат. Страх ги е от репресиите на държавния уред. На всеки може да се откри нещо, изключително в бизнеса. За да си конкурентен, все си икономисал нещо - Данък добавена стойност, осигуровки и т. н. Затова споделям - далавери, нагаждачество, дълбока незаинтересованост и безвремие. Това е България сега.

Въпроси на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР