България допусна четвърто поражение в Лигата на нациите по волейбол

...
България допусна четвърто поражение в Лигата на нациите по волейбол
Коментари Харесай

Волейболистките с четвърта загуба в Лигата на нациите

България позволи четвърто проваляне в Лигата на нациите по волейбол за дами. Българският тим, воден от селекционера Лоренцо Мичели, загуби с 0:3 (17:25, 19:25, 23:25) против спечелилия в шампионата от предишния сезон Италия.

След първия си мач в Хонконг българките остават на 11-то място в класирането с един триумф в пет срещи.

Петя Баракова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Елена Бечева, Борислава Съйкова, Мира Тодорова и либерото Мила Пашкулева започнаха в титулярния състав за България. Като запаси в хода на срещата се включиха Полина Нейкова, Симона Николова и Мерелин Николова. 

В първата част играта беше равностойна до 9:9, след което международните шампионки поведоха с 15:10, с цел да поведат в мача при 25:17 след точка на Силвия Нвакалор.

Във втория гейм " адзурите " взеха задатък от 10:7 и 17:13, с цел да приключат при 25:19 след неточност на Мария Йорданова от начален удар.

В последната част българският отбор се държа най-равностойно против именития си съперник. Резултатът на няколко пъти мина през три точки преднина, само че България се добра 15:15 и 20:20. Последваха мощни изяви в офанзива за Италия и сполучливо нахлуване на Ловет Оморуи докара до крайното 25:23 и 3:0 по-късно повече от един час игра. 

Италианките са на девета позиция в класирането досега с две победи и три провали. 

В четвъртък в 8:30 часа сутринта България ще се изправи против Канада.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР