България днес Разминалата се на косъм от Златен глобус Мария Бакалова

...
България днес
Разминалата се на косъм от Златен глобус Мария Бакалова
Коментари Харесай

Розамунд Пайк: Бакалова заслужава наградата повече от мен

 България днес Разминалата се на косъм от " Златен глобус " Мария Бакалова бе сензацията на церемонията по връчване на премиите.

Първата българка, номинирана за влиятелното отличие, получи ненадейно самопризнание от Розамунд Пайк, която я победи и сграбчи премията в категорията за най-хубава актриса в комедия или мюзикъл, написа. 

Английската кинозвезда призна, че Бакалова е заслужавала повече от нея премията. Приемайки оценката, Розамунд се обърна към останалите номинирани и по-специално към Мария.

" Дами, приветствам ви! Аз трябваше да изплувам от потъваща кола. И въпреки всичко това бе по-хубаво, в сравнение с да бъда в една стая с Руди Джулиани. Мария, приветствам те за блясъка и смелостта " - сподели Пайк, която завоюва първа премия за ролята си във кино лентата " Много ми пука ".

Лентата " Борат 2 ", която изстреля Мария Бакалова към върховете и накара света да заприказва за българката, завоюва две награди " Златен глобус " - за най-хубава комедия и за най-хубав артист в комедия за ролята на Борат на Саша Барън Коен. При приемане на оценката артистът не пропусна да спомене Бакалова, която играе негова щерка във кино лентата.

" Този филм не би бил вероятен без друга звезда, пресен нов гений, който пристигна отникъде, а се оказа комедиен талант. Откритието и сензацията е Мария Бакалова, тя е невероятна " - за следващ път Коен похвали Мария, която съгласно него е откритието на годината.

Часове преди церемонията в свое изявление Бакалова показа, че е разчувствана, щастлива и признателна за номинацията.

" Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Да бъда номинирана с тези актриси е огромна чест за мен " - признава Мария, която по време на връчването на премиите блестеше в ослепителна алена рокля на " Армани ".

Наградите бяха връчени на необикновена гала поради пандемията от ковид. Водещите на церемонията Тина Фей и Ейми Полър водиха онлайн от два разнообразни града - Ню Йорк и Лос Анджелис. На церемонията участва единствено безусловно нужният личен състав. Номинираните се включваха през видеовръзка.

" Представете си, че идвате за първи път в Америка, тя преди малко беше излязла от България и внезапно играе роля с действителни хора, които са толкоз дълго в този бизнес. Не знам по какъв начин, само че тя е изобретение. Интервюирахме 600 млади дами от целия свят и Мария е извънредно занимателна. Тя е един от най-смелите артисти в историята ", споделя Барън Коен, който като се изключи че извършва основна роля във кино лентата е и негов продуцент.

Днес всички знаят името на българката Мария Бакалова. Превъплъщението й в Тутар Сагдиев й донесе самопризнание и от публиката, и от професионалната общественост. Критиката я дефинира като " откритието на годината ". Мария получи награди от гилдиите на кинокритиците в Ню Йорк, Флорида и Чикаго и влиятелната премия за поддържаща женска роля на Националното общество на кинокритиците на Съединени американски щати. Бакалова застана отпред и на влиятелната ранглиста на киносайта IMDb за най-популярните артисти в света. Тя изпреварва артисти и актриси в едни от най-хитовите сериали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР