България актуализира списъка на държавите по цветови зони от днес,

...
България актуализира списъка на държавите по цветови зони от днес,
Коментари Харесай

Ограничаваме влизането на граждани от 14 държави |

България актуализира листата на страните по цветови зони от през днешния ден, 19 януари.

В алената зона преминават Австрия, Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана.

От идващите оттова ще се изисква негативен резултат от PCR тест, изработен през последните 72 часа или 10-дневна карантина.

Също от през днешния ден децата от 12 до 18 година, които идват от страна в алената зона, ще влизат в България против негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест. Това би трябвало да е удостоверено посредством годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за проучване, или на равносилен или подобен документ. Заповедта за това е на здравния министър проф. Асена Сербезова от 14 януари.

Ако не показват документ, те ще се слагат под 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната при негативен PCR тест, изработен не по-рано от 72 ч от идването в страната.

За децата до 12-годишна възраст, без значение от зоната, в която попада страната от която идват, не се изисква представянето на документи за COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР