Българите в Италия, които още не са решили дали остават

...
Българите в Италия, които още не са решили дали остават
Коментари Харесай

Какво съветва българите посланикът ни в Рим

Българите в Италия, които още не са решили дали остават там или се връщат, би трябвало да побързат с избора си. Съветът е на посланикът ни в Рим Тодор Стоянов.

Съветвам нашите сънародници да побързат с взимането на решение дали да се приберат в родината, тъй като обстановката е динамична, не се знае какво ще е в понеделник и вторник, сподели той пред Българска национална телевизия.

До този миг не е постъпил сигнал от български жител със симптоматика или терзание за болестта, увери дипломатът. И заяви, че към момента има български жители, които се интересуват може ли да се напусне Италия. Тодор Стоянов удостовери, че до момента значително хора се прибраха, само че опциите се лимитират с всеки минал ден.

Жертвите на COVID-19 в Италия към този момент са над 1000 души, инфектираните - повече от 12 хиляди. В страната са в действие още по-строги ограничения по отношение на ограничението на разпространяването на ковид.

" Започнаха да понижават другите разновидности за тръгване, както и от Милано, по този начин и от летище Фиомичино в Рим, само че към момента такива съществуват. Днес има директни полети от Рим за София, както и вероятни разновидности за прехвърляне през други страни към България. Те към момента са налични, само че поучавам нашите сънародници, които към момента се двоумят дали да пътуват за България, да побързат с вземането на решение ", сподели той пред Българска национална телевизия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР