Българите удариха пореден шамар на политиците, обръщайки масово гръб на

...
Българите удариха пореден шамар на политиците, обръщайки масово гръб на
Коментари Харесай

ГЕРБ се върна на върха, но само перверзни коалиции дават шан...

Българите удариха следващ пестник на политиците, обръщайки всеобщо тил на предварителните избори. Избирателната избирателност удари дъното в днешния избор, който върна ГЕРБ на върха след две следващи провали. Партията на Бойко Борисов събра към 25 на 100, което й подсигурява сред 63 и 69 депутати, съгласно първите данни на социолозите. " Продължаваме промяната " изостана по-малко от прогнозите с 18-19% (46-52 депутати). Лошата вест за Кирил Петков и Асен Василев е, че няма по какъв начин да реализират болшинство с досегашните си съдружници Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Левицата е на път да загуби борбата за третото място с Движение за права и свободи с едвам 11-13 на 100 поддръжка (28-32 депутати), а Демократична България остана зад " Възраждане " с 7,5-9% (18-22 депутати). Движение за права и свободи освен са трета мощ с към 15 на 100 (37-43 депутати), само че евентуално ще вдигнат резултата с гласовете от чужбина. Партията на Костадин Костадинов внезапно усили поддръжката по отношение на предходния избор, само че с 9-11% (22-26 депутати) не направи и възторг. Това са и шестте партии, които могат да са спокойни, че са прескочили бариерата. Почти несъмнено в новия парламент влиза и " ИТН " с 4,1-4,5% (11 депутати), до момента в който " Български напредък " ще се надява до последно поради наличните 3,8 на 100.  

Очертаващото се систематизиране на силите не дава вяра за постоянна ръководеща коалиция. Бойко Борисов прикани всички партии да се смирят и да образуват кабинет на спасението, само че надали ще успее да пребори изолацията. Дори под знамето на евроатлантизма, ГЕРБ надали ще приласкаят Демократична България, още по-малко пък Политическа партия, с които гневно водиха война предизборно.  Вариантът с програмен кабинет на малцинството също няма по какъв начин да мине с очевидна поддръжка.

Всички останали сюжети, които дават стремежи общ брой от най-малко 121 гласа, наподобяват перверзни. Дори при напън извън за кабинет на всяка сцена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР