Българите се разболяват заради цигарите, лошите мисли и храна! Това

...
Българите се разболяват заради цигарите, лошите мисли и храна! Това
Коментари Харесай

Чирков: Българите страдат от лоши мисли. 10 фрази

Българите се разболяват поради цигарите, неприятните мисли и храна! Това обичаше да споделя великанът в медицината проф. Александър Чирков, който България загуби през днешния ден. Според него държавните управления у нас нямат знания да изградят добре функционираща здравна сисмета. А страната ни страда поради липса на последователност

Ето 10 от разтърсващите му изречения:

Проблемът в България е, че няма последователност

Болницата би трябвало да бъде като храм, а моралът и хуманното отношение са основни освен за връзките сред лекарите, само че и за пациентите.

Много неща би трябвало да се изчистят от България, най-много би трябвало да се изкорени неразвития и некултурен нрав.

Малко се спортува повече се седи. Ходенето е най-важно. На пациенти, които оперирам, с най-тежките сърдечни болести, след доста тежки интервенции, още като ги изписваме на 8-ия ден незабавно им споделям, от десетия ден да почват да вървят.

Като си трансформират мисловната просвета, българите ще видят, че ще има по-малко заболели. Но до момента в който има несдържаност, непоносимост, предпочитание за възмездие, ненавист, клеветничество – всичко това изтощава мозъка. А той изпраща сигнали към съответните гени, които от своя страна изпращат съответните ензими, и се стартира – високо кръвно налягане, атеросклероза, ракови болести и други.

В храната се влагат всевъзможни неща, доста от които са токсични и вредят на кръвоносната система. Тя, обхождайки всеки орган в тялото ни, тотално го разболява.

Във всяко сърце има нещо. Това е един орган от 200-300 грама, а изхвърля 25 милиона литра кръв през целия си живот. Такова нещо човек не може да измисли

Човекът е интегрална фигура, в която взе участие и мозъкът, и черният дроб, и бъбреците и всички имат някаква функционалност. Но сърцето е тази помпа, която ги доставя с кръв, с цел да живеят. Не може без да имаме здравословно мислене и мислене за добрина, искреност.

Хирурзите, докторите изобщо, младите лекари напущат страната ни освен поради унизително ниското възнаграждение на труда им. Напускат, тъй като атмосферата е неприятна, нямат никаква мотивация за работа, нямат опция непрекъснато да обменят опит с сътрудниците си от чужбина.

Българското опазване на здравето няма система. Първо би трябвало да изградим системата, която да може да действа сама, самостоятелна от държавните управления. Правителствата нямат познанията за създаване на добре функционираща система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР