Българите са все по-изкушени да влагат парите си в имоти

...
Българите са все по-изкушени да влагат парите си в имоти
Коментари Харесай

Българите изкушени от имоти по морето. Колко струват?

Българите са все по-изкушени да влагат парите си в парцели по морето. Пазарът се радва на засилен интерес тази година, като наклонността стартира още напролет, оповестява уеб сайтът, цитирайки разбор на Bulgarian Properties.

Пандемията накара мнозина със спестявания да се огледат за личен ваканционен парцел за лятото и още през пролетта за изкупят най-изгодните оферти. Така първото полугодие на 2021 година се оказа най-силното за морските парцели от 10 години насам.

Според разбора на Bulgarian Properties през този интервал са осъществени съвсем двойно повече покупко-продажби в морските курорти по отношение на същия интервал на 2020 година

Основните купувачи са българите. Ограниченията за пътешестване в чужбина също са дали спомагателен подтик на интерес към ваканционните парцели. Към тях засилен интерес демонстрират и българите, живеещи в чужбина.

Но към момента чужденците остават половината от купувачите на парцели по морето, изключително в региона на Слънчев бряг.

През първото полугодие жилищата в най-големия курорт - Слънчев бряг - се продаваха на цени към равнищата от предходната година - 490-500 евро/кв.м., а отделяните бюджети бяха към 25 000 - 30 000 евро. Този вид наличия обаче все още към този момент са много лимитирани и за покупка на двустаен апартамент би трябвало да се отдели бюджет сред 32 000 и 35 000 евро, оповестява още уеб сайтът pariteni.bg.

По-предпочитано място за българите се обрисува да бъде Свети Влас, където доста от парцелите имат гледки море, а спомагателен плюс е, че Свети Влас е целогодишно населявано обитаемо място. Там цените са по-високи, както и отделяните бюджети за покупка - приблизително към и над 35 000 - 40 000 евро.

Поморие също е много забавен курорт за българите, само че там те търсят парцели по-скоро в ниския ценови клас, по опция без такса поддръжка. Същото важи и за Сарафово.

На юг от Бургас интерес обичайно притеглят Созопол, Черноморец и Лозенец - там от години ползата е главно от българи, а междинните цени са към и над 1000 евро/кв.м., като в топ комплекси на първа линия се приближават и до 2000 евро/кв.м.

Северното Черноморие, което стана изключително известно за туризъм през тази година, разполага с атрактивни оферти в региона на Каварна, Бяла, Балчик, а също и в селата наоколо до морето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР