Българите избраха Приморско. По данни от Единната система за туристическа

...
Българите избраха Приморско. По данни от Единната система за туристическа
Коментари Харесай

Приморско пълно с българи

Българите избраха Приморско. По данни от Единната система за туристическа информация над 58 хиляди туристи са пренощували в градчето интервала от 1 юни до 8 август тази година. От тях повече от 54 хиляди са българи. Сред задграничните посетители най–много са чешките и полските, имало е и румънски, и немски гости. Това стана ясно на работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с кмета на Приморско Димитър Германов и представители на локалния бизнес. В диалозите взе участие и регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков.
 
" Това лято доста български туристи избраха да посетят Приморско и те са главните ни посетители през сезона ", разяснява кметът Германов. По думите му в случай че сезонът продължи до 15 септември, загубите ще са 40% и ще са основно от неналичието на задгранични туристи.
 
Продължаваме интензивно да работим в дребното останало време от летния сезон със блян да подпомогнем сектора и да минимизираме отрицателните резултати. Нашите прогнози демонстрират, че има признаци за възобновяване на вътрешния туризъм, при който късните записвания имат основна роля, съобщи вицепремиерът Николова. Министърът на туризма уточни, че упованията са понижението на българските гости през целия летен сезон да е към 30 на 100.
 
Вицепремиерът напомни всички ограничения, които държавното управление предприе и инициира, с цел да бъде подкрепят секторът.
 
Всички знаем, че туризмът в България e на международно равнище и е един от най-засегнатите браншове от разпространяването на COVID-19. Спадовете в броя на туристите и пътуванията са огромни, а икономическите вреди са по-сериозни от тези, които нанесе рецесията от 2009 година, уточни министър Николова.
 
С цел да избегнем рисковете от разпространяването на COVID-19, отменихме всички проведени събития, осведоми Димитър Германов. И разяснява, че наличието на вицепремиера в общината значи приоритизиране на проблемите на сектора и локалните управляващи.

Вицепремиерът акцентира, че основен приоритет е да се съблюдават всички инструкции за работа, като тя персонално ревизира дали обектите извършват предписанията. " Ще бъдем безкомпромисни в контрола, тъй като е значимо да подсигуряваме здравето на всички туристи ", съобщи още министърът на туризма.
 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР