Българите и арменците живеят заедно от векове, обичат се, уважават

...
Българите и арменците живеят заедно от векове, обичат се, уважават
Коментари Харесай

Посланикът на Армения Н.Пр. Армен Едигарян: История, религия, природа и вкусна храна ви очакват у нас

Българите и арменците живеят дружно от епохи, обичат се, почитат се и си оказват помощ. Християнски нации, те имат общи празници, обичаи и традиции, даже сходни гозби. Всеки от нас има другари български арменци, само че в същото време не знаем господ знае какъв брой за античната земя, от която произлизат. За да поправи тази неправда „ Покана за пътешестване “ гостува на изключителния и пълномощен дипломат на Република Армения у нас Н.Пр. Армен Едигарян.

Той изрази вярата, че скоро ще има постоянна въздушна линия сред България и Ереван, само че към този момент остават единствено чартърните полети през лятото, с които арменците идват на нашето море.


Родината им е страна с антична история, невероятна природа и отлична кухня, само че това са единствено обстоятелства, които ние българите знаем. Малцина обаче са осведомени, да вземем за пример, че Зорак Карер е с 3500 години по-стар от Стоунхендж. Помолих посланика на Армения да разкрие най-завладяващите места, които би трябвало да се видят в неговата страна. Той съобщи, че там може да се пътешества с бюджет за всеки джоб.


Повече детайлности – в звуковия файл

Снимките и видеото са предоставени от посолството на Армения
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР