Българите го избраха без да го познават, сега виждаме истинския

...
Българите го избраха без да го познават, сега виждаме истинския
Коментари Харесай

Близнашки: Радев мина всякакви граници

Българите го избраха без да го познават, в този момент виждаме същинския му облик, сподели някогашният длъжностен министър председател
Президентът Румен Радев през днешния ден мина всевъзможни граници - с неуместното си изказване той даде израз на личните си фрустрации. Така най-големият експерт по конституционно право у нас проф. Георги Близнашки разяснява обръщението на президента, с което Радев разгласи, че смъква доверието си от кабинета " Борисов ".

Радев съумя да ни изненада, сподели някогашният длъжностен министър председател. И напомни, че българите са дали своят вот за него без въобще да го познават. Допреди три години той не бе участник в политическия живот.

Сега виждаме същинския му облик, безапелационен бе проф. Георги Близнашки. Той акцентира, че избрани дейности на президента основават заплаха за демокрацията у нас, изключително откакто от негово име организации като " Единение " прокламират президентска република.

Ние го избираме за обединител на нацията, той слага разграничителни линии. Ние го избираме да пази конституцията, той стартира диспути за смяната й в странна посока, сподели конституционалистът. И отсече: За 3 години Радев не откри правилния звук.

Според Георги Близнашки повода президентът да стартира война сред институциите е настояването на основния прокурор Иван Гешев Конституционният съд да пояснява член 103 от Основния закон, отнасящ се до това какво тъкмо значи имунитет на президента и осъществени от него закононарушения " държавна измяна " и " нарушаване на конституцията ".

Питането е изцяло законно, тъй като има празноти в Наказателния кодекс. Конституцията е от 1991 година, Наказателният кодекс - от 1968, сподели Близнашки и добави, че правосъдната промяна изостава в доста посоки.

Питането е изцяло законно, тъй като има доста въпросителни към държанието на президента, сподели специалистът. Проф. Близнашки бе безапелационен, че имунитетът на президента не е безспорен, както доста адвокати се пробват да ни внушат сега.

Законът разрешава разпространението на части от записи с разрешението на наблюдаващия прокурор, още повече, че сега това е в публичен интерес, сподели проф. Близнашки. За него по-големият проблем е опитът да бъдат прикрити обстоятелства и условия към назначението на Десислава Радева за ПР на Военновъздушните сили, на които тогава днешният й брачен партньор е бил шеф.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР