Българинът мисли за евакуация, потърсил е връзка с българското посолство"Паника

...
Българинът мисли за евакуация, потърсил е връзка с българското посолство"Паника
Коментари Харесай

Разказ на плевенчанин, живеещ в Киев: Изкупиха храните и лекарствата

Българинът мисли за евакуация, потърсил е връзка с българското посолство

"Паника няма, само че към този момент съвсем нищо не остана по магазините. От сутринта се подредиха да купуват храна и медикаменти от аптеките ", по този начин разказва обстановката в Киев нашият съотечественик Веселин П. от Плевен, който живее в украинската столица със брачната половинка си. Съпругата му е украинка, разкрива

Българинът мисли за евакуация, потърсил е връзка с българското посолство, само че никой не дал отговор на позвъняването му. Разказва, че всеобщо киевчани напущат града.

"Звънях в българското посолство, само че никой не подвига. Искам да напусна, колкото се може по-бързо. Ако не пуснат жена ми и щерка ми, и аз няма да отпътува ", споделя мъжът, като прецизира, че те са с украинско поданство. Не желае да изписваме името му и да демонстрираме фотографията, тъй като се тормози по какъв начин ще бъде пояснен разказът му. "Тук всичко се подслушва ", тормози се мъжът.

Твърди, че сега не е елементарно да се напусне и Киев. "Казват, че не пускат да се влиза в града ", споделя българинът.

Твърди, че в столицата учебните заведения през днешния ден са затворени, заведенията за хранене - също.

Украинците обаче нямали настройката за огромна и дълга война. Не били и сюрпризирани от нападението, тъй като са го очаквали.

Въпреки напрежението, не е забелязал борба сред руснаци и украинци в Киев. Българинът няма нищо срещу нито против едните, нито против другите.

"Не съм чул някой от украинците да е срещу Русия. Разбира се, всеки е подготвен да пази родината си. Но Русия атакува, не Украйна. Хората желаят мир. Вече 8 години продължава това. Какво желае Путин?! Да вземе цяла Украйна ли? ", недоумява българинът.

В същото време признава, че хората там не имат вяра изключително на това, което им се оповестява по малкия екран. "Не слушаме - нито аз, нито жена ми. Много преувеличават. И тя по този начин счита, макар че е украинка ", споделя още Веселин.

И киевчани всеобщо се осведомят от Телеграм, признава той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР