Българинът, който бе задържан в Кавала, след като свали гръцкото

...
Българинът, който бе задържан в Кавала, след като свали гръцкото
Коментари Харесай

Нови обвинения за българина, свалил гръцкото знаме в Кавала

Българинът, който бе арестуван в Кавала, откакто смъкна гръцкото знаме и постави българското, е с нови обвинявания, откакто се е опитал да избяга от страната, като при гонене счупил мантинела на граничния пункт Ексохи, заяви изданието " Dramini ", написа

35-годишният мъж смъкна гръцкото знаме в петък, а в събота бе арестуван. 

Той бил видян от екипажа на транспортен съд, пренасящ служащи към нефтена платформа. Служители на пристанищната администрация на Кавала се пробвали да задържат нарушителя, като 35-годишният оказал гневна опозиция и даже извикал " Това е България! ".

Срещу него било формирано наказателно произвеждане за засегнатост на национални знаци, само че малко по-късно е освободен по предписание на прокурора. Наложена му е възбрана да напуща страната до провеждането на правосъдното съвещание, а бреговата защита свалила регистрационните табели на автомобила му.

Сега са му повдигнати две нови обвинявания. Причината е, че макар възбраната за овакантяване на страната, българинът потеглил към границата с България. В Драма срещнал полицейски контролно-пропускателен пункт, който му подал сигнал да спре поради неналичието на регистрационни табели. Шофьорът нараснал скоростта и незабавно почнало гонене, което стигнало до границата. 

Той разрушил мантинелата и навлязъл на българска територия. Образуваните преписки от районно управление (на МВР) Драма са за рисково шофиране и нанасяне на вреди на публично имущество.

Българското посолство в Гърция осъжда постъпката на 35-годишния българин.

Оттам характеризират държанието на 35-годишния като " нелегално " и почтено за жалост и в цялостно несъгласие с отличните добросъседски връзки сред България и Гърция като две членки на Европейския съюз.

Става ясно, че българската полиция го е арестувала незабавно щом е минал граничния пункт и го е разпитала. След полицейския разпит той беше освободен в очакване на възможни спомагателни полицейски или други процедури, отбелязва изданието.

Накрая от българското посолство означават, че въпросният мъж е осъждан и преди в България за шофиране в нетрезво положение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР