Българинът Иван Петров е избран за президент на Международната федерация

...
Българинът Иван Петров е избран за президент на Международната федерация
Коментари Харесай

Иван Петров е новият президент на Международната федерация на спедиторските сдружения

Българинът Иван Петров е определен за президент на Международната федерация на спедиторските сдружения (FIATA). Това е станало на провелото се общо заседание на организацията в четвъртък, заяви Националното съдружие на българските спедитори (НСБС).

Иван Петров е заместник-председател на Управителния съвет на НСБС. Той дава отговор за интернационалната активност на сдружението, на което беше ръководител два следващи мандата в интервала от 2000 до 2006 година

Иван Петров е ръководител на Регионален институт Европа и ръководител на работната група по ж.п. транспорти на FIATA. Той е общоприет секретар на CLECATи е член e на Консултативния комитет на президентите на Балканските асоциации на спедиторите.

Иван Петров е шеф на „ Транс Експрес “ ЕООД от 1991 г.Той е лекар е по стопанска система от Университета за национално и международно стопанство в София. Специализирал е в региона на интернационалния превоз, спедицията и логистиката в Съединени американски щати, Австрия, Германия и Русия.

FIATA е най-голямата неправителствена транспортна организация в света. Тя е учредена през 1926 година във Виена. В момента главната ѝ централа е в Женева. FIATA има 108 членове сдружения и над 5800 самостоятелни членове, представляващи над 40 000 корабни и логистични компании от целия свят.

Целите на организацията са да сплоти спедиторската промишленост в международен мащаб, както и да пази ползите на бранша, участвайки на експертно или съвещателно равнище в срещи на интернационалните органи, занимаващи се с превоз.

Световната транспортна логистична организация работи още за усъвършенства качеството на услугите посредством създаване и разпространение на единни спедиторски документи, общоприети търговски условия и други.

FIATA подкрепя и професионалното образование за спедитори, решаването на проблеми със застраховката „ Отговорност “ и въвеждането на принадлежности за електронна търговия, в това число електронен продан на данни (EDI) и баркодове за стоките.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР