Българинът Григор Димитров запази деветото си място в световната ранглиста

...
Българинът Григор Димитров запази деветото си място в световната ранглиста
Коментари Харесай

Григор Димитров остава девети в света

Българинът Григор Димитров резервира деветото си място в международната класация по тенис за мъже, макар че отпадна във втория кръг на откритото състезание по тенис на Съединени американски щати против руснака Андрей Рубльов. Българинът е с актив от 3575 точки и има огромни шансове да приключи сезона в челната десетка поради прекратените сезони за Стан Вавринка, Анди Мъри и Новак Джокович. Освен това, Димитров е шести по пътя към финалния шампионат в Лондон, за който сигурни места имат единствено спечелилият от откритото състезание на Съединени американски щати Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Димитров ще играе на два шампионата през идващия месец, като първият от тях стартира на 2-и октомври в Пекин, а идващият - седмица по-късно в Шанхай. Очаква се българинът да бъде подложен под номер 3 на шампионата в китайската столица, където няма да играят Роджър Федерер и деклариралите присъединяване в Токио - Марин Чилич и Доминик Тийм.

В топ 10 на международната класация има извънредно доста разбърквания. Надал резервира първото си място и по всяка възможност ще приключи точно на него сезона, тъй като няма да играе по-малко шампионати от Роджър Федерер. Анди Мъри към този момент е трети, а скок на местата на Новак Джокович (6) и Стан Вавринка (8) направиха Александър Зверев (4), Марин Чилич (5) и Доминик Тийм (7). Десети към този момент е Пабло Карена Буста, откакто испанецът усъвършенства класирането си с цели 19 места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР