Българинът Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по

...
Българинът Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Гришо мачка в Китай, но се натъкна на тежък съперник

Българинът Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в Чънду (Китай) с награден фонд от 1 152 805 $. Поставеният под номер 3 земляк в профил Кристофър О`Конъл след 6:4, 6:1 за 1 час и 25 минути.

В първия сет най-хубавият български тенисист направи съдбоносен пробив за 6:4,след което поведе в резултата.
-->
Във втората част на мача австралиецът не съумя да се опълчи на по-силната игра на Димитров, който на два пъти завоюва подаването на О`Конъл и напълно контролираше събитията на корта.

Крайното 6:1 пристигна още след първата опция за привършване на дуела в интерес на Григор Димитров.  

" Щастлив съм. Дълго чаках, тъй като предните мачове бяха много дълги. Познавам играта на О`Конъл и се надявам да се представям още по-силно. Двубоят против Александър Зверев ще бъде напълно естествен. Играли сме дружно, познаваме се чудесно. Ще бъда доста удовлетворен, в случай че съумея да го победя ", съобщи Григор Димитров незабавно след успеха си на четвъртфиналите в Чънду.

Следващият противник на българина е водачът в главната скица Александър Зверев (Германия), който по-рано през днешния ден отстрани сърбина Миомир Кецманович в три сета - 5:7, 7:5, 6:2.

Григор Димитров се класира за четвърти полуфинал през 2023 година. Хасковлията има шест провали в седем дуела против Зверев. За последно двамата играха в третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати в самото начало на септември. Тогава немският представител победи в четири елементи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР