Българинът Алберт Попов записа рекордно постижение в кариерата си, след

...
Българинът Алберт Попов записа рекордно постижение в кариерата си, след
Коментари Харесай

Наш скиор на върха в САЩ, получи поздрави от министър

Българинът Алберт Попов записа рекордно достижение в кариерата си, откакто се класира на трето място в слалома от международната купа по ски алпийски дисциплини в американския зимен център Палисейдс Тахо, който се организира при непрестанен снеговалеж. Така той се качи за първи път на подиума в старт за международната купа.

Попов  беше едвам 25-и след първия манш с 53:65 секунди. Българинът обаче направи извънредно каране във втория, записа най-хубаво време от 54.06 секунди и събра 1:47.71 минути. Той раздели третата позиция с олимпийския първенец от Пекин 2022 Клеман Ноел от Франция, който беше водач след първия манш.
-->
Резултатът на Алберт Попов е един от най-хубавите в историята на българските ски.

Във второто втурване, в което трасето подреди треньорът на българина - Ивайло Борисов, Попов беше с шести номер и поведе в класирането след съвършено каране. След него снеговалежът се ускори и изискванията станаха по-трудни.

Първото място завоюва международният първенец при младежите за 2022 година Александър Стеен Олсен (Норвегия) с 1:47.47 минути (52.84 и 54.63), а втори на 5 стотни от секундата приключи сънародникът му Тимон Хауган.

Алберт Попов и Клеман Ноел разделиха третата позиция с пасив от 24 стотни.

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави най-хубавия ни скиор Алберт Попов, който приключи трети в старта за Световната купа в Палисейдс Тахо, Съединени американски щати, оповестяват от ведомството на Лечева.

По този метод Попов реализира фантазията си да се качи на подиум в дисциплината, в която е измежду най-хубавите към този момент няколко години.   

„ Поздравявам Ви за огромния триумф, реализиран в слалома, където има огромна  конкуренция. Подиумът в Съединени американски щати е доказателство, че упоритият труд се възнаграждава, а Вие сте измежду най-хубавите скиори в света. Пожелавам Ви доста здраве, с цел да може да продължите сполучливата си спортна кариера на най-високо равнище. Поздравявам и управлението на федерацията, Вашите треньори, целия щаб, както и Вашето семейство, без чиято помощ тези триумфи нямаше да са вероятни ”, написа министър Лечева. 

Последният подиум за Световна купа за България е от 16 декември 1984 година, когато Петър Попангелов приключва трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия). Алберт Попов е едвам вторият българин, който се качва на почетната стълбичка в старт от Световната купа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР