Българинът Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по

...
Българинът Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Андреев на 1/4-финал в Маспаломас, записва ново рекордно класиране в световната ранглиста

Българинът Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите " Чалънджър " в Маспаломас (Испания) с награден фонд 45730 евро през тази седмица.

Поставеният под номер 6 Андреев се наложи безапелационно над участващия с " уайлд кард " представител на домакините Иняки Кабрера Бейо с 6:1, 6:1 за час игра.

Така българинът доближи до четвъртфиналите в трето следващо съревнование от веригата, за което проработи 1260 евро и 16 точки в международната класация.

21-годишният софиянец в понеделник дебютира в топ 200 на класацията на АТП на 197-ото място, като стана и втора ракета на страната. От идната седмица той си подсигурява ново рекордно класиране, като към този момент си обезпечи нанагорнище до 192-ата позиция.

За място на полуфиналите Андреев  ще играе против лидера в схемата Душан Лайович. 32-годишният сърбин е 103-ти в света сега, само че е достигал до 23-ото място в класацията. Той има една купа от Тура на АТП в Умаг (Хърватия) през 2019 година, в която игра и край в сериите " Мастърс " в Монте Карло.

Двамата не са се срещали до момента.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР