Балчик. Видими следи“ е наречено юбилейното издание на пленера Художници,

...
Балчик. Видими следи“ е наречено юбилейното издание на пленера Художници,
Коментари Харесай

Андрей Янев, художник: „Видими следи“ е наречено юбилейното издание на пленера „Художници, Балчик, Любов“, защото създаденото от творците е видимото, което възпитава

Балчик. „ Видими следи “ е наречено юбилейното издание на пленера „ Художници, Балчик, Любов “, тъй като основаното от създателите е забележимото, което възпитава, бива откривано и изследвано посредством картините, към този момент част от фондовете на галериите в Държавен културен институт - Културен център „ Двореца “ и в Балчик. Това сподели художникът Андрей Янев, основател и уредник на изданията на пленера „ Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета “, които всяка година се организират в Държавен културен институт-Културен център „ Двореца “ в Балчик, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна .

„ Хора, които са били част от този пленер през годините, са оставили своите сърца във тип на творби, във тип на дадености от природата, които те са съумели да пресъздадат. Разбира се, човешкият живот не е толкоз дълъг, само че пък креативният път, който Господ ни е дал, е подобен, какъвто ние би трябвало да го използваме и да го вършим. Тази огромна задача на нашия екип, съидейниците и съорганизаторите беше тъкмо това - да може във фондовете на галерията да участват създатели, с помощта на общенията, които сме имали в „ Двореца “. Дебело желая да подчертая, че всичко това се случва благодарение на Държавния културен институт и Община Балчик. Разбира се и ние, като третата стъпка на това триъгълно тяло. Знаем, че триъгълникът е една от най-устойчивите форми. Хора, които са били с нас в „ Двореца “, част от креативния развой, радвали са се и са съпреживявали всичко това, към този момент се радват на едно друго място, само че те оставиха своите следи тук. Петър Савов не е измежду нас, Нина Златева, Даша Недялкова, Ванко Урумов, Лора Янева. Това е доказателството за смисъла, който има тази наша задача. И даже да трансформираме, да кажем стоп или да продължим - това е забележимата диря. И дано бъде прекрасен образец, една мотивираща сила за тези, които желаят да вършат неща, които оставят забележими следи “, сподели Андрей Янев.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР