Балчик. Концерт класическа музика, графити изкуство и късометражно студентско кино

...
Балчик. Концерт класическа музика, графити изкуство и късометражно студентско кино
Коментари Харесай

Концерт класическа музика, графити изкуство и късометражно студентско кино са включени в програмата на предпоследния ден на Международния фестивал „Виа Понтика“ в Балчик

Балчик. Концерт класическа музика, графити изкуство и късометражно студентско кино са включени в програмата на предпоследния ден на Международния фестивал „ Виа Понтика “ в Балчик, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Петима ученици на Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “ ще се показват през днешния ден с вокално-инструментален концерт в Балчик в границите на четиринадесетото издание на интернационалния конгрес. Музикалното събитие в Културен център „ Мелницата “ е с начален час 18.00. Почитателите на класическата музика ще се насладят на осъществяванията на Йоанна Божкова - сопран, Яна Кочева - мецосопран, Момчил Пандев - виолончело, Александра Дичева - пиано, Мила Михова - пиано. В програмата са включени творби на Сергей Прокофиев, В. А. Моцарт, Винченцо Белини, Густав Малер, Хуго Волф, Ференц Лист, Жак Офенбах, Светлин Христов, Курт Вайл.

Музикалният театър ще бъде предшестван от представянето на графити плана на Александър Ангелов – Caster, който гостува на четиринадесетото издание на „ Виа Понтика “. Желаещите могат да видят реализирането на неговите креативен хрумвания на последната буна на крайбрежната алея, наоколо до ДКИ-КЦ „ Двореца “.

В 20.00 ч. в Учебния център по изкуствата в ДКИ - КЦ „ Двореца “ ще стартира третата прожекция на филми, отличени в 16-ия конкурс за премията CILECT PRIZE 2021. През тази година в компилацията THE CILECT PRIZE 2021 са включени общо 248 кино лентата – 106 игрални, 87 документални и 55 анимационни. Всяко учебно заведение - член на СИЛЕКТ, има право да взе участие с по един филм в категориите за игрален, документален и анимационен филм, с дълготрайност до 30 минути. Изпратените студентски филми стават част от компилацията THE CILECT PRIZE. Всяко образователно заведение гласоподава за филмите, като дефинира пет най-хубави анимационни, пет най-хубави документални и пет най-хубави игрални кино лентата. След като се обработят резултатите на всички дали своят вот, се афишират спечелилите в трите категории.

На 14 септември посетителите на прожекцията на студентско късометражно кино в Учебния център по изкуствата в ДКИ - КЦ „ Двореца “ в Белия град ще могат да видят „ Недовършени животи “ (САЩ), „ Тук съм! “ (Полша), „ Мои благи трупове “ (Естония), „ Листенце “ (Чехия). Входът на всички събития в границите на фестивала е свободен, само че ще бъде стеснен до запълване на 50% от потенциала на проведените седящи места. Ще се следи за спазването на физическа отдалеченост, не по-малка от 1.5 м, и носенето на защитни маски.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР