Баку. Група военнослужещи от въоръжените сили на Армения влязоха на

...
Баку. Група военнослужещи от въоръжените сили на Армения влязоха на
Коментари Харесай

„Анадолска агенция“: Арменски военнослужещи са нарушили границата на Азербайджан

Баку. Група военнослужещи от въоръжените сили на Армения влязоха на територията на Азербайджан и се пробваха да заемат позиции в региона на Келбаджар. Това бе обявено от Министерството на защитата на Азербайджан, представено от “Анадолската организация “

Инцидентът е станал вечерта на 1 юни.

Около 40 арменски военнослужещи са навлезли на 400 метра в територията на Азербайджан в посока село Армудлу в региона на Келбаджар, се споделя в отчета.

В резултат на ограниченията, подхванати от азербайджанската войска, арменските военни са се отдръпнали на първичните си позиции.

Министерството на защитата акцентира, че по време на тази интервенция азербайджанската страна не е употребила оръжие.

Ведомството назова дейностите на арменските военни провокация.

Отговорността за случая е напълно на Армения, се споделя в известието.

" Инцидентът за следващ път сподели, че макар апелите на интернационалната общественост и азербайджанската страна за разрешаване на граничните проблеми посредством договаряния и разговор, Армения утежнява обстановката по държавната граница сред двете страни ", съобщи Министерството.

Всички вероятни сходни начинания отсега нататък ще бъдат уверено обезвредени от азербайджанската войска, се споделя в известието.

Министерството на защитата на Азербайджан прикани Армения да работи отговорно, да зачита границите и териториалната целокупност на прилежащите страни и да заобикаля провокации, които могат да влошат обстановката в района.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР