Багерът, разорал плажа в Ахтопол, е увредил сиви дюни. Това

...
Багерът, разорал плажа в Ахтопол, е увредил сиви дюни. Това
Коментари Харесай

Половин декар унищожени дюни в Ахтопол

Багерът, разорал плажа в Ахтопол, е увредил сиви дюни. Това откри осъществената инспекция на място от РИОСВ-Бургас, съобщава bTV.

Управителят на плажа Галин Вълчев изясни, че багерът е минал по към този момент съществуваща пътека, с цел да сложи дървена скара и да се разчисти достъпът до плажа.

След осъществена параленост със профилираните карти на дюните е установено, че машината е увредила близо половин декар сиви дюни. Мястото попада в две предпазени зони и е част от парк " Странджа ".

Вълчев обаче отхвърли да е осъществявано заравняване или да са разрушавани дюни. Просто били разчистени няколко храста. Но и да е в дюни, ние не сме създали нарушаване, в случай че сме изчистили достъпа до плажа, категоричен бе той.

При инспекцията е открито и че трасетата, през които е преминато и са сложени скарите за достъпа на плажа до Ахтопол, са върху сивите дюни, което е нарушаване по Закона за предпазените територии.

По данни на шефа на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова за юридическо лице глобата е от 1000 до 10 000 лева, а за физическо лице - от 100 до 5000 лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР