БАЕ Систъмс (BAE Systems) е най-голямата британска компания в сектора

...
БАЕ Систъмс (BAE Systems) е най-голямата британска компания в сектора
Коментари Харесай

Великобритания налива пари в сектор сигурност. Какво е бъдещето

" БАЕ Систъмс " (BAE Systems) е най-голямата английска компания в бранша на защитата. Компанията има оптимистична прогнозата за своите финансови резултати през тази година, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция

Дружеството планува годишен растеж на приходите си сред 10 и 12 на 100 през 2023 година, защото редица страни усилват разноските си за защита " в изискванията на един все по-несигурен свят ".
-->
Според предходната прогноза на компанията, направена през февруари, приходите й трябваше да се усилят през тази година с сред 5 и 7 на 100 на годишна основа. 

Корпорацията разгласи, че положителните й оперативни резултати и търсенето от страна на клиентите, най-големите от които са държавните управления на Съединени американски щати, Обединеното кралство, Саудитска Арабия и Австралия, значи, че резултатите й за цялата година ще бъдат по-добри от предстоящите.

Откакто Русия нахлу в Украйна през предходната година, търсенето на оръжия, муниции и военно съоръжение внезапно набъбна. Нарастващите закани в Азиатско-тихоокеанския район също са причина за увеличение на разноските за защита в световен мащаб, показва Ройтерс.

Продажбите на " БАЕ Систъмс " са нарастнали с 11 на 100 до 12 милиарда английски лири (15,32 милиарда долара) през първите 6 месеца на годината.

През този интервал английската компания завоюва нова поръчка от държавното управление на Чехия, която е за доставката на 246 бойни машини на пехотата. Подразделението на корпорацията - Ем Би Ди Ей (MBDA), извършва контракт с държавното управление на Полша за доставка на пускови установки и ракети.

В ход е и осъществяването на плановете за създаване на нови подводници, клас " Дредноут " (Dreadnought), за английския военноморски флот и на изтребители " Тайфун " (Typhoon), които са поръчани от Катар, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР