Бъдни вечер е сред най-обичаните празници в годината. Колкото повече

...
Бъдни вечер е сред най-обичаните празници в годината. Колкото повече
Коментари Харесай

Постни ястия за Бъдни вечер – подредете трапезата си с тях

Бъдни вечер е измежду най-обичаните празници в годината. Колкото повече наближава, толкоз повече хората стартират да мислят по какъв начин ще го прекарат и какви ястия ще поднесат на трапезата си.

Ако към момента сте в трескава подготовка и нямате ясна концепция какви блюда да сготвите на този християнски празник, ние сме изготвили меню за вас, към което можете да се придържате, в случай че желаете.
Молитви за Бъдни вечер
Бъдни към този момент е свят християнски празник, който чакаме с неспокойствие. На този ден има повече топлота, повече уют, повече светлина. Сърцат...
Прочети повече Ето какви постни ястия за Бъдни вечер да приготвим: Питка с паричка;
Това е храната, която наложително би трябвало да участва на трапезата. Хлябът се подготвя от ръцете на домакинята и в него се слага паричка. На който се падне шансът, годината му ще е богата, късметлийска и доста щастлива.
Постни сарми със зелеви или лозови листа;
Постните сарми е едно от главните ястия, които се сервират на празничната софра. Плънката може да се направи от ориз или булгур, както предпочитате. Можете да добавите орехи, гъби и подправки на усет. Дали ще ги приготвите с лозови или зелеви листа, е още веднъж въпрос на вкусови желания.
Ошав;
Поредната храна, заслужила си мястото на празничната софра. Ошавът се подготвя от сушени плодове, мед, захар и вода. Крайният резултат доста прилича усета на компот. Прави се елементарно и бързо.
Жито;
На трапезата е целесъобразно да има обилие от храни, които набъбват. Колкото повече са те, толкоз по-богата ще е годината. Житото е една от тях.
Боб супа или фасул в гърне; Пожелания за Бъдни вечер, с които да зарадвате най-любимите си хора
Бъдни вечер е толкоз близо, усеща се към този момент топлината, уютът и хармонията. Във въздуха се носи благоухание на вкусни сладкиши и домашно приго...
Прочети повече
Можете да приготвите боба по най-разнообразни способи. Най-важно е да е постен. Това е последният ден от годината, в който не се употребява месо.
Чушки с боб;
В някои краища на страната това е обичайната храна. Използват се сушени червени чушки, които се накисват за малко в гореща вода и по-късно се пълнят с авансово сготвена плънка с фасул.
Тиквеник;
За десерт може да приготвите тиквеник с мед и орехи или различен постен сладкиш.
Баклава;
Това е вторият вид за десерт за Бъдни вечер. Направата на сладкиша е елементарен и всяка една стопанка ще се оправи със задачата, даже и прохождащите в кулинарията.
Плодове, ядки;
На трапезата се сервират и плодове. 
Лук, чесън и орехи; Ето по този начин се вършат съвършените постни сармички!
Без сармичките, празничната софра в никакъв случай няма да наподобява приключена. Това е обичайно ядене, когато става въпрос за Бъдни вечер или...
Прочети повече
За да е късметлийска годината и да има обилие от всичко.
Червено вино.
Помнете, че традицията повелява на Бъдни вечер да не се употребява вода. Възрастните хора подвигат наздравица с вино, а децата и тези, на които не им понася гроздовата напитка, се черпят със сока от ошав.

Имайте светли и незабравими празнични дни, споделени с най-близките до сърцето ви хора!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР