Новият сезон: Най-очакваните нови филми, музика, телевизия и много повече

...
Бъдете нащрек за тези нови развлекателни предложения през следващите месеци,
Коментари Харесай

Бъдете нащрек за тези нови развлекателни предложения през следващите месеци, от екрани до сцена, от музика до страница.

< h4>Филми

„Killers of the Flower Moon“ (20 октомври)

Приветстваната адаптация на Мартин Скорсезе по бестселъра на Дейвид Гран за бича от подозрителни смъртни случаи на членове на племето Осейдж през началото на 20-ти век в Оклахома, играе Леонардо ди Каприо като съпруг на жена от Осейдж с вероятно безскрупулни намерения спрямо нейните наследени петролни права. Робърт де Ниро, Лили Гладстоун и Джеси Племънс също участват.

(22 ноември)

Режисьорът на „Гладиатор“ Ридли Скот (чийто първи режисьорски филм беше „Дуелистите“) се връща към периода на Наполеоновите войни с този завладяващ биографичен филм за френския император. Хоакин Финикс, който изглежда неспособен да даде лошо представяне, играе ролята на Наполеон, заедно с Ванеса Кърби като Жозефин.

Филмът по-късно се излъчва по Apple TV+ на неопределена дата.

"Maestro" (22 ноември)

Режисьорът Брадли Купър ("A Star Is Born") играе ролята на легендарния диригент-композитор Леонард Бърнстейн в биографичен филм, който изследва брака на Бърнстейн, който издържа десетилетия на публичен успех и лична изневяра. Кери Мълиган играе съпругата на Бърнстейн, Фелисия. Мат Бомър, Мая Хоук и Сара Силвърман си партнират.

Филмът започва да се излъчва по Netflix на 20 декември.

(15 декември)

В тази предистория на класическия мюзикъл „Уили Уонка и шоколадовата фабрика ”, Тимъти Шаламе играе ролята на фантастичния шоколатиер на Роалд Дал. Къде другаде бихте намерили Хю Грант като Oompa Loompa?

„Цветът лилав“ (25 декември)

Класическият роман на Алис Уокър за дългия път на млада чернокожа жена към овластяването, първо заснет от Стивън Спилбърг през 1985 г., стана основа на бродуейски мюзикъл през 2005 г., по-късно възобновен през 2015 г. Тази продукция, включваща музика и текстове на Бренда Ръсел, Али Уилис и Стивън Брей, вече е преведена на екрана с актьорски състав която включва Fantasia Barrino, Тараджи П. Хенсън, Хали Бейли, Даниел Брукс, Кори Хокинс, H.E.R., Джон Батист, Сиара, Дейвид Алън Гриър и Луис Госет младши.

Музика

Doja Cat: „Scarlet“ (22 септември)

Спечелилата Грами рапърка и певица се завръща с четвъртия си албум след платинения й албум през 2021 г., „Planet Her“.

"Paint the Town Red" от "Scarlet"

Sufjan Stevens: "Javelin" (6 октомври)

"Javelin" бележи 13-ия солов албум от певеца-композитор.

"So You Are Tired," from "Javelin"

Troye Sivan: "Something to Give Each Other" (13 октомври)

Австралийският певец, актьорът и YouTuber се завръща с третия си албум. Предишните му два, „Blue Neighborhood“ и „Bloom“, бяха топ 10 хитове в САЩ

„Got Me Started“ от „Something to Give Each Other“

The Rolling Стоунс: "Hackney Diamonds" (20 октомври)

Как да не се вълнуваш от първия студиен албум на легендарната група с нова музика от 18 години (след "A Bigger Bang" от 2005 г.)? „Hackney Diamonds“ включва и последните им записи с барабаниста Чарли Уотс (който почина през 2021 г.), заедно с гостуващи изпълнения на Лейди Гага, Елтън Джон, Стиви Уондър и ветеран от тази друга най-велика група, Пол Маккартни.

„Angry,“ от „Hackney Diamonds“

Nicki Minaj: „Pink Friday 2“ (17 ноември)

Последният филм на Кралицата на рапа е продължение към нейния дебютен албум "Pink Friday", който достигна номер 1 през 2010 г. Два месеца преди издаването си, "Pink Friday 2" вече създаде два хита: "Super Freaky Girl" и "Last Time I Saw You."< /p>

„Super Freaky Girl,“ от „Pink Friday 2“

TV/Streaming

„The Fall of the House of Usher“ (12 октомври) Netflix < /p>

Вдъхновен от творбите на Едгар Алън По, този минисериал от Майк Фланаган („The Haunting of Hill House“) проследява съдбата на изпълнителен директор на корпорация, чиито членове на семейството започват да преживяват ужасяващи смъртни случаи. С Брус Грийнууд, Карла Гуджино, Мери Макдонъл, Хенри Томас и Марк Хамил.

„Уроци по химия“ (13 октомври) Apple TV+

Бри Ларсън играе амбициозна учена, която през 50-те години на миналия век намира мястото си не в кухнята, а като домакин на телевизионно готварско шоу, разпространяващо посланието за овластяване на жените към своята аудитория. Базиран на бестселъра на Бони Гармус.

„Fellow Travelers“ (27 октомври) Paramount+/Showtime

Въз основа на романа на Томас Малън, „Fellow Travelers“ смесва политически трилър с историческа романтика, като Мат Бомър и Джонатан Бейли връзката обхваща истерията на маккартизма през 50-те години на миналия век до кризата със СПИН през 80-те години.

„Gen V“ (28 септември) Amazon Prime Video

Разклонение на „The Boys“, тази поредица за супергерои се развива в училището за борба с престъпността към университета Godolkin, където младите супергероите изпробват смелостта си.

(2 ноември) Netflix

Тази лимитирана поредица, базирана на романа на Антъни Доер, спечелил наградата Пулицър, разказва историята на германски войник и сляпо френско момиче по време на Втората световна война. С Марк Ръфало и Хю Лори.

Театър

Ню Йорк: 

„Плитенето на африканската коса на Jaja“ (премьера 3 октомври)

Световна премиера. The Manhattan Theatre Club представя нова пиеса на ганайско-американския драматург Джоселин Био („School Girls; Or, The African Mean Girls Play“) за имигранти от Западна Африка, работещи в салон за сплитане на коси в Харлем. Режисьор е Уитни Уайт ("Нашият скъп мъртъв наркобос").

„Merrily We Roll Along“ (премьера на 10 октомври)

Възраждане (прехвърляне от разпродадено представление извън Бродуей миналата година). Мюзикълът на Стивън Сондхайм за трима приятели, чиито общи истории са проследени в обратен хронологичен ред, който нехарактерно се провали през 1981 г., е преосмислен, с актьорски състав, който трябва да умре за: Даниел Радклиф („Как да успеем в бизнеса, без наистина да се опитваме“), Джонатан Гроф ("Пролетно пробуждане") и Линдзи Мендес ("Въртележка"). Режисьор е Мария Фридман, която спечели награда Оливие за постановката си на шоуто в Лондон.

 (Вечерта на откриването на 13 ноември)

Бари Манилоу композира оригиналната музика на този мюзикъл „дрипав към богатството“, базиран на истинската история на шестима млади немски певци през 30-те години на миналия век, които се катерят до върховете на международната слава, докато нацистите не застанаха на пътя. Проект, по който се работи отдавна (първоначално стартира в Сан Диего през 1997 г., след това беше поставен отново в Атланта преди десет години, преди да бъде представен извън Бродуей миналата година), той е режисиран и хореографиран от носителя на Тони Уорън Карлайл ("The Music Man", "After Midnight").

„Звезди в нощта“, от „Хармония“: 

„Спамалотът на Монти Пайтън“ (премьера на 16 ноември)

Възраждане. Носителят на Тони, „изтръгнат с любов“ от класиката „Монти Пайтън и Светият Граал“ се завръща след разпродаден тираж във Вашингтонския център Кенеди. Крал Артур и неговите рицари от кръглата маса, подпомагани от кокос, пътуват до омагьосаната земя, известна като Бродуей, по заповед от Бог, за да намерят чаша. Внимавайте за зайци убийци!

Сцени от продукцията на Кенеди център:

„Как да танцуваме в Охайо“ (премьера на 10 декември)

Адаптирано от Александра Документалният филм на Шива за HBO от 2015 г. за предизвикателствата, пред които са изправени младите хора с аутизъм в консултантски център в Охайо, този мюзикъл (който имаше своята световна премиера на сцената на Сиракюз) включва няколко членове на актьорския състав, които също са аутисти, дебютирайки на Бродуей.

" Getting Ready for the Dance“ от „How to Dance in Ohio“:

Из цялата страна: 

„The Wiz“ (Current) National Tour

Revival . Турнето на мюзикъла, базиран на „Оз“, започва тази седмица в Балтимор (където оригиналната продукция, спечелила Тони, дебютира през 1974 г.), преди да продължи по пътя през САЩ и накрая да завърши на Бродуей следващата година.

< p>"The Nacirema Society" (до 15 октомври) Chicago

Goodman Theatre представя комедията на Пърл Клийдж за афроамерикански дебютанти през 1964 г. Монтгомъри, Алабама.

"Run Bambi Run" (през 22 октомври) Милуоки, Уисконсин.

Световна премиера. Milwaukee Repertory Theatre представя рок мюзикъл, вдъхновен от прословутия случай на убийството на „Бамби“ Бембенек от 80-те години на миналия век, с музика на Гордън Гано от Violent Femmes.

„Невинен или виновен“ от „Бягай, Бамби, бягай“:

(Премиера на 22 октомври) Millburn. Ню Джърси

Световна премиера. Нова музикална адаптация на класическия роман на Ф. Скот Фицджералд. Режисьор е Марк Бруни („Beautiful: The Carole King Musical“), с Джереми Джордан („Newsies“) като Джей Гетсби и Ева Ноблезада („Miss Saigon“) като Дейзи. Книга от Kait Kerrigan, музика от Jason Howland и текст от Nathan Tysen.

„Истинските жени имат извивки“ (премьера на 8 декември) Кеймбридж, Масачузетс.

American Repertory Theatre представя мюзикъл, базиран на пиесата на Хосефина Лопес, вдъхновила филма от 2002 г. в който млада жена, дете на мексикански имигранти, поставя под въпрос мечтите си, както и визията на родителите си за живота в Америка. Музика от носителката на Грами Джой Уерта (от мексиканското поп дуо Джеси и Джой) и Бенджамин Велес.

Книги

Художествена литература:

(26 септември)

Нов превод на един от стълбовете на западния канон.

(3 октомври)

Последният роман на носителя на Националната книжна награда разказва историята на момиче, продадено от своя баща-поробител в годините преди Гражданската война.

(17 октомври) 

Мич Макдиър се завръща в това продължение на бестселъра на Гришам от 1991 г., чието действие се развива 15 години по-късно, в което Макдиър се забърква в заговор за отвличане в Либия.

(31 октомври)

Носителят на Националната книжна награда за „Очарователният Били“ се завръща с роман за въздействието върху живота на жените от войната във Виетнам за период от десетилетия.

(14 ноември)

В това последно от носителя на наградата „Пулицър“ за „Часовете“, семейство на прага на разпадането се оказва в капан заедно поради COVID- 19 заключване.

Документална литература:

„Падането: Краят на Fox News и династията Мърдок“ от Майкъл Улф (26 септември)

Рупърт Мърдок обяви миналата седмица че напуска като ръководител както на Fox Corporation, така и на News Corp – идеалното време за пускането през следващата седмица на най-новия разказ на Майкъл Улф („Обсада: Тръмп под обстрел“).

(3 октомври)

Авторът на „The Big Short“ проследява възхода и спада на богатството на криптомилиардера Сам Банкман-Фрид, който в момента е задържан в очакване на съдебен процес за измама и обвинения в конспирация след срива на борсата за криптовалута FTX.

(3 октомври)

Носителят на наградата "Пулицър" автор на "The Sympathizer" предлага нетрадиционни мемоари за пътуването си от Виетнам до Америка на четиригодишна възраст и насилието, пред което е изправено семейството му техния нов дом.

(24 октомври)

Подробен портрет на бившия губернатор, кандидат за президент на Републиканската партия, американски сенатор и откровен критик на Републиканската партия на Тръмп, който е наблюдавал как Републиканската партия остави своя някогашен знаменосец зад гърба си.

(7 ноември)

Здравей, красавице! Музикалната суперзвезда, носителка на Оскар актриса и филмов режисьор най-накрая, най-накрая пише мемоарите за един живот и кариера, които са несравними.

Вижте също: 

Новият сезон: Изкуство от хип-хоп до Пикасо
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР