Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който зададохме, не

...
Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който зададохме, не
Коментари Харесай

Радев за кабинет на Денков и Габриел: Няма експертни кабинети

Бъдещият постоянен кабинет би трябвало да следва курса , който зададохме, не просто да има увещания и диалози , съобщи президентът Румен Радев от Анкара. Според него няма експертни кабинети , а отговорност ще се носи от политическите партии, заставащи зад този кабинет. По думите му напълно скоро ще стане ясно коя политическа мощ каква доминация ще има в съответните министерства.

Турция е най-големият стопански сътрудник на България отвън Европейския съюз /ЕС/, изясни Радев. По думите му след визитата му в Истанбул е било подписано съглашение и е получен достъп до всички турски терминали за полутечен газ, с запазен потенциал от 1,5 милиарда/годишно. Той добави, че с турския държавен глава са построени връзки на другарство и доверие .

Предстои откриването на разширението на контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ , както и сключване на меморандум за втора жп линия сред Елхово и Одрин , разяснява още президентът, допълвайки, че се проектира и права сред Лесово и Автомагистрала „ Марица “ , която да раздели огромния поток от тирове и влакове на 2. Ще бъде построен и пешеходен мост при Резово.

„ Силно се надявам, че новото държавно управление ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото “ , посочи той.

Турция е поела сериозен ангажиемент за запазване на външните ни граници , твърди Радев, добавяйки: „ България и Турция имат основно значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно съдействие при почитание на суверенитета. Ще създадем учредителен център, с цел да се оправим с мощната мрежа от незаконен трафик на мигранти. В съгласуваност с Европол към този момент работи група, в която вземат участие представители на нашите служби и Министерство на вътрешните работи. Целта е да има доста бързо шерване на информация и да организираме координирани интервенции в Европейски Съюз, с които да се нанасят удари в центровете за трафик на мигранти. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР