Бъдещето на всяка нация зависи от отношението към нейните герои

...
Бъдещето на всяка нация зависи от отношението към нейните герои
Коментари Харесай

Румен Радев удостои изявени спортисти с Почетен знак на президента

Бъдещето на всяка нация зависи от отношението към нейните герои и днешната гала е израз на дълбоката благодарност на обществото ни. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към изявените спортисти и спортни деятели, които удостои с Почетен знак на президента в Гербовата зала на " Дондуков " 2, оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът отличи олимпийските първенци по битка Боян Радев и Петър Киров, олимпийският първенец по пукотевица Мария Гроздева, вицеолимпийският първенец по спортна гимнастика Красимир Дунев, волейболната легенда Цветана Божурина и генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов. Отличията са за изключителните им заслуги в развиването на българския спорт, на олимпийското придвижване и за построяването на млади гении. През актуалната година всеки от отличените отбелязва своя кръгла годишнина. От името на Боян Радев почетния знак одобри синът му.



В приветствието си президентът Радев съобщи, че отличените спортисти са популяризирали родината и са предиздвикали българите да се усещат горди. „ Имената ви се трансфораха в образец за не едно потомство и остават вечно в летописа на българската спортна популярност “, съобщи президентът на отличените.

Церемонията през днешния ден се организира в деня на рождението на „ бащата “ на българския спорт – видният възпитател и заслужен български офицер, умрял край Дойран през Първата международна война Луи Айер. „ Вие продължавате да записвате със златни букви и до през днешния ден великата история, на която швейцарецът с българско сърце откри първите страници “, обърна се президентът към шестимата изявени спортисти. Държавният глава уточни, че десетилетия наред триумфите на наградените са образец за труд, дисциплинираност и несломима воля за победа. „ Самите вие се превърнахте в знак на безрезервност и посветеност на България “, добави Румен Радев.



В приветствието си президентът благодари на спортистите, че с персоналния си принос поддържат идеята повече деца и младежи в България да бъдат ангажирани със спорта. „ Бъдещето принадлежи на тези народи, които развиват освен просвета, промишленост и високи технологии, само че и влагат в развиването на жители с висока физическа правоспособност и психическа резистентност “, добави Румен Радев и означи смисъла на развиването на всеобщия спорт у нас.

От името на наградените признателност за признанието изрази проф. Петър Киров. „ Изключително сме радостни и се вълнуваме, че в това забързано време намерихте време за спортистите, които популяризираха България надалеч от нейните земи “, съобщи той.

Сред гостите на церемонията през днешния ден бяха Весела Лечева – длъжностен министър на младежта и спорта, и Стефка Костадинова – ръководител на БОК.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР