Бъдеще, което някога изглеждаше като далечен сценарий за научна фантастика,

...
Бъдеще, което някога изглеждаше като далечен сценарий за научна фантастика,
Коментари Харесай

Шварценегер : Терминатор вече съществува и заплашва човечеството

Бъдеще, което в миналото изглеждаше като отдалечен сюжет за научна фантастика, се трансформира в злокобна действителност. Известният американски кино артист, звезда от паметната кино поредност " Терминатор " - Арнолд Шварценегер, предизвестява за заплахата от изкуствения разсъдък.

Шварценегер, който изигра ролята на несломим киборг във филмите за терминатора, споделя, че историята на поредицата е навреме предизвестие за вероятните последствия от това, че машините получават разсъдък и дарба да работят сами.

„ Сега, десетилетия по-късно, това се трансформира в действителност. Така че към този момент не е фикция или нещо футуристично “, показва Шварценегер пред списание People.

Точността на прогнозите на кино лентата „ Терминатор “ става все по-тревожна, защото научният и софтуерен прогрес ни приближава до точката, в която изкуственият разсъдък може да надмине човешкия разум. Развитието на роботиката и изкуствения разсъдък напредва бързо и доста учени и специалисти показват загриженос по отношение на капацитета на сходни технологии.

Филмът " Терминатор " е предизвестие, че машини с развито и без значение мислене могат да поемат контрола над живота на хората и даже да се трансфорат в опасност за човечеството. Шварценегер приканва за умишлено отношение към развиването и потреблението на изкуствения разсъдък.

„ Трябва да бъдем деликатни и да погледнем обратно в историята, с цел да избегнем това, което предсказа филмът Терминатор “, упорства Арни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР