B Уĸpaйнa зaпoчнa cлeдвaщaтa фaзa нa cпeцoпepaциятa“ – тoвa зaяви

...
B Уĸpaйнa зaпoчнa cлeдвaщaтa фaзa нa cпeцoпepaциятa“ – тoвa зaяви
Коментари Харесай

Лавров: Започна следващата фаза

„ B Уĸpaйнa зaпoчнa cлeдвaщaтa фaзa нa cпeцoпepaциятa “ – тoвa зaяви pycĸият външeн миниcтъp Cepгeй Лaвpoв в интepвю зa Іndіа Тоdау. Toй акцентира, чe операцията в Дoнбac нямa зa цeл дa cмeни властта в Kиeв.

Украинският президент Володимир Зеленски удостовери, че съветските войски са започнали офанзива в Донбас, за която се подготвяха дълго.

„ Ще се пазиме. Ще се борим. Нищо украинско няма да дадем, нищо непознато не ни би трябвало. Благодарен съм на всички наши бойци, на цялата ни героична поддръжка в Донбас, Мариупол, както и градовете в Харковска област, които се държат. Които пазят ориста на цяла Украйна, задържайки силите на нашествениците. Рубежное, Попасное, Лисичанск, Северодонецк, Краматорск и всички, които са били с Украйна през всичките тези години и вечно “, съобщи Зеленски.
 
Малко по-рано началото на съветската атака бе доказано и от секретаря на украинския съвет за сигурност Алексий Данилов: „ Това е публично изказване. Тази заран, съвсем по цялата фронтова линия на Донецка, Луганска и Харковска област, окупаторите се пробваха да пробият нашата защита. За благополучие нашите военни устоят, те минаха единствено през два града. Това е Кременная и още един дребен град ".

По-рано през днешния ден Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че в Донбас са регистрирани признаци за започване на настъпателна интервенция от страна на Русия. Основните старания на Руската федерация са ориентирани към определяне на цялостен надзор върху територията на Донецка и Луганска области и опазване на окупираната по-рано територия.

Източник: БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР