Б ивш помощник на принца на Уелс временно се оттегли

...
Б ивш помощник на принца на Уелс временно се оттегли
Коментари Харесай

Бивш помощник на принц Чарлз се оттегли от поста си след обвинения с влияние

Б ивш асистент на принца на Уелс краткотрайно се отдръпна от поста си на изпълнителен шеф на Фондацията на принца на фона на обвиняванията, че е употребявал въздействието си, с цел да обезпечи премия за огромен донор, оповестява Би Би Си.

Майкъл Фосет е упрекнат, че е предложил да помогне на богат саудитски предприемач да получи рицарско звание и английско поданство.

Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз е получил почетния Орден на Британската империя в края на 2016 година.

Фондацията на принца съобщи, че проверява случая.

SUNDAY TIMES EXCLUSIVE

Prince Charles’s top aide, Michael Fawcett, has stepped down over evidence he "fixed " a CBE for Saudi tycoon who gave £1.5m to palace charity

Prince himself gave Saudi the honour in private ceremony after series of secret meetings
— Gabriel Pogrund (@Gabriel_Pogrund)
Организацията, на която Фосет стана основен изпълнителен шеф през 2018 година, е "чадърна група " на редица благотворителни начинания на принц Чарлз. Твърденията за държанието на Фосет бяха оповестени в "Съндей Таймс " и "Мейл он Съндей ".

"Съндей Таймс " заяви, че Махфуз, който отхвърля всевъзможни нарушавания, е дарил огромни суми за реставрационни планове, които съставляват необикновен интерес за принц Чарлз.

Твърди се, че Фосет е координирал поддръжката за премията на Махфуз.

Michael Fawcett: Charles’ former assistant resigns over honor claims
— dailymail (@dailymail241)
Дъглас Конъл, ръководител на Фондацията на принца, съобщи, че Фосет е предложил краткотрайно да се отдръпна от отговорностите на изпълнителен шеф, до момента в който тече следствието.

Конъл добави: "Фондацията на принца одобри това предложение. Майкъл изцяло поддържа настоящото следствие и удостовери, че ще спомага за следствието по всевъзможен метод. "

Говорителка на Фондацията на принца съобщи: "Фондацията на принца приема доста съществено изказванията, на които неотдавна бе обърнато внимание и въпросът сега се проверява ".

Фосет в миналото е бил непосредствен асистент на принц Чарлз и е бил негов камериер до 2003 година

Prince Charles' closest aide Michael Fawcett is forced to resign after damning letter reveals scandal
— Daily Mail Online (@MailOnline)
Кралският сътрудник на Би Би Си Джони Даймънд съобщи, че източник от двореца акцентира дистанцията сред офиса на принц Чарлз и неговата фондация, само че Фосет е прочут, че е бил непосредствен с принц Чарлз и тези изказвания са провокирали "смущение " у него.

Фосет стартира своята кралска работа през 1981 година като прислужник на кралицата, а по-късно става асистент камериер на принц Чарлз.

През 2003 година неговото име бе изчистено от обвинявания във финансови нарушавания по отношение на продажбата на кралски дарове.

Той подаде оставка, откакто вътрешният отчет разкритикува ръководството на кралското домакинство, само че продължи да работи като чиновник на свободна процедура и управител на изявите на принц Чарлз.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара След края на онлайн образованието, всички възпитаници са в класната стая. Учителката пита: - Колко е половината на осем? Целият клас мълчи, единствено Иванчо вдига… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПървата борба на Арената има своя победителКакви са данните за последното денонощие у нас. Вижте и част от новините по светаЛекотоварният модел ще започва у нас от 29 990 лева без Данък добавена стойност, а задвижването му е поверено на един печално прочут мотор.Три български попадат едвам след 1200-о място, сочи ранглиста на World University RankingsПострадалият е откаран в болницаАктьорът е бил открит мъртъв в жилището си в ЛондонТатяна Дончева отхвърли казаното от ръководителя на " ИТН " " Няма смяна в положението на господин Каролев ", съобщи проф. доктор Николай Габровски от " Пирогов " По-рано през днешния ден от прокуратурата желаеха непрекъснатия му арестВ Държавната организация Електронно ръководство ще се проведат проби на машина, на която да се гласоподава с два типа бюлетиниПротестите на дамите са породени от несигурността на бъдещето имПрез декември 2019 година тя започва своя лична онлайн компания за кафеЙорданов: Беше проява, тъй като в сигнала опасността е за ликвидиране на Ива Митева и на майка ѝНапрежението в Черна гора внезапно се увеличи поради оповестеното интрониране setTimeout(function(){ var scr = document.createElement( " SC
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР