Азия е далечна дестинация, но на моменти човек я чувства

...
Азия е далечна дестинация, но на моменти човек я чувства
Коментари Харесай

С Азия в сърцето - какви гледки засне Минко Михайлов за втората си изложба

" Азия е далечна дестинация, само че на моменти човек я усеща доста близка ", споделя фотографът Минко Михайлов, който откри в Пловдив втората си  самостоятелна галерия, озаглавена " Азия ". Изложбата включва пейзажи, портрети и репортажни фрагменти.
41 фотоси придвижват феновете в Камбоджа, Виетнам, Тайланд, Филипините, Лаос, Мианмар и Обединените арабски емирства.

 Камбоджа

" Камбоджа е доста забавна страна. Човек, като отиде там, изключително първите години откакто се възвърне и стартира като демократична страна, виждаш по какъв начин се строи нова система безусловно, от нищото. Докато бях там, вървеше реклама на кисело мляко " България " . Хората ни свързваха с нещо положително, тъй като си го обичат ", описа фотографът в предаването " Изотопия ".

" От всички тези страни виетнамците одобряват България като извънредно близка страна . Имам възприятието, че на моменти повече от нас. В тяхната система, просветителна, България е доста необятно застъпена. Учат даже стихотворения за България . Едни виетнамци ми бяха споделили, че ги орис наизуст. За българската роза, за Карлово и за Казанлък. "

 Тайланд

Минко Михайлов е биолог и учител по снимка. За визитата си във Филипините – архипелаг с над 7 000 острова, си набелязал авансово " острови с забавни неща ". На един от островите е снимал така наречен Шоколадови хълмове .

" Стотици хълмове, хиляди, естествени формирания. В края на сухия сезон тревата там става естествено кафява, а покрайнините, които са джунгла, си остават зелени. И те остават тъкмо като едни шоколадови топки в зелено море . В края на сухия сезон гледката е феноменална. "

 Мианмар

Там живеят и едни от най-малките примати в света, които тежат към стотина грама и се побират в човешка шепа .

" Нощен див звяр с големи очи. Държат връх в животинското царство измежду бозайниците като съответствие очи по отношение на глава. Направено е съпоставяне – при индивида, в случай че беше непокътнато това съответствие, очите трябваше да са колкото грейпфрут . "

Михайлов показа, че всекидневно пътува в сухия сезон.

" Във Филипините имахме " достойнството " да попаднем в екваториален циклон , който ни застигна. Два дни не излязохме от бунгалото. "

 Мароко

Минко Михайлов е притежател на медали от интернационалните състезания. Връща се още веднъж тук-там, които го впечатляват. Така е да вземем за пример с Мароко.

" Не бях ходил в северната част, където е Синият град - Шефшауен. Останах доста удивен. Изключително хубав, живописен, гостолюбив град. Другото, което не ми се беше случвало в Мароко, беше пясъчна стихия в пустинята . И това ни се случи. После няколко дни си вадих пясък от ушите. "

 Исландия Фотографията основава другарства, има вяра той.

По стъпките на Минко Михайлов може да тръгнете и в звуковия файл.  

Снимки: Минко Михайлов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР