Азерският газ е с 60% по-евтин. България ще се опита

...
Азерският газ е с 60% по-евтин. България ще се опита
Коментари Харесай

Кирил Петков каза как ще свалят цената на газа

Азерският газ е с 60% по-евтин. България ще се опита да изкупи вкупом цялото контрактувано количество. Така цената на синьото гориво ще падне. Това стана ясно от изявление на премиера Кирил Петков в „ 120 минути ” по бТВ. Предстои директна връзка с азерските сътрудници, Мицотакис каца на следващия ден.  Ще забележим, кои са най-малките цени, които да дадем на хората, изясни Кирил Петков. В хода на диалога му с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис ще стана въпрос и дали точката за газ с Гърция не може да бъде изместена и по този начин да внасяме по-евтин газ.

Мицотакис идва на първо посещаване у нас по покана на българския си сътрудник, заяви държавната осведомителна работа. В Министерския съвет двамата държавни ръководители ще проведат диалог на четири очи, последван от пленарно съвещание на двете делегации.

Във фокуса на срещата сред двамата министър-председатели ще бъдат отличните двустранни връзки и опциите за още по-активното им развиване. Ще бъдат разисквани и районни тематики от общ интерес, както и настоящи въпроси от европейския дневен ред.

В състава на българската делегация са заместител министър ръководителят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работи Теодора Генчовска и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР