Азербайджан за пореден път отправи обвинения към Армения, че не

...
Азербайджан за пореден път отправи обвинения към Армения, че не
Коментари Харесай

Азербайджан: Армения не работи за мира в Нагорни Карабах

Азербайджан за следващ път насочи обвинявания към Армения, че не работи за мира в Нагорни Карабах. Външният министър на Азербайджан Джейхун Байрамов съобщи в понеделник, че страната му не е получила отговор от Армения по отношение на по кротичък контракт и установяване на общата граница, съобщи Prensa Latina.

Байрамов сподели на взаимна конференция със своя сръбски сътрудник Никола Селакович, че " за жалост занапред ще получим реакция от арменската страна на тези стъпки на благосклонност ".

Служителят уточни пред ТАСС, че тази позиция вреди на мира и напредъка в района и самата Армения. " Важно е всички да схванат, че не е належащо да се измисля нещо ново, с цел да се подсигурява резистентен мир в района. Има елементарна формула: съблюдаване на главните правила на интернационалното право. Азербайджан се придържа тъкмо към тази позиция ", сподели той.

Припомняме, че предходната седмица Азербайджан се ангажира да подсигурява, че интервалът след спора към Нагорни Карабах ще бъде допустимо най-безболезнен. Това съобщи президентът на Азербайджан Илхам Алиев по време на срещата с съветския си сътрудник Владимир Путин, която се организира в Москва.

Дни по-рано , самият на спора в Нагорни Карабах и прикани арменското управление към мирни договаряния. " Конфликтът завърши, в този момент е моментът да ", сподели Алиев по време на среща с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.
 Азербайджан загуби 3000 военни в Нагорни Карабах
Азербайджан загуби 3000 военни в Нагорни Карабах

Според последната статистика

Четиридесетдневният спор в Нагорни Карабах завърши през ноември предходната 2020 година с сред Азербайджан, Русия и Армения.

В резултат на войната Азербайджан резервира териториите, над които е открил надзор по време на военните дейности, в това число град Шуша.

Също по този начин в района беше ситуиран контингент от съветски миротворци , чийто брой е 10 хиляди души.

По-рано Алиев нееднократно е казвал, че спорът в Нагорни Карабах е завършил. Според него воюващите страни би трябвало да стартират мирни договаряния и да възстановят икономическите връзки .
 Армения още веднъж упреква Азербайджан в провокации
Армения още веднъж упреква Азербайджан в провокации

Баку вреди на мира и сигурността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР