Аз твърдя, че до този момент нашите технологични възможности са

...
Аз твърдя, че до този момент нашите технологични възможности са
Коментари Харесай

Експерт: Произведените в България лекарства са на световно ниво

Аз настоявам, че до този миг нашите софтуерни благоприятни условия са доста високи и медикаментите, които вършим и разработките, които имаме напълно умерено могат да конкурират международните практики във връзка с подготвяне на такива медикаменти. Това сподели магистър-фармацевтът Антон Вълев, шеф на Централната научна аптечна лаборатория (ЦНАЛ) при Педиатрична аптека " Ерудита ", пред " Фокус ".

Централната научно аптечна лаборатория съществува от началото на 2015 година, като последователно покрива с опциите си пациенти от цялата страна. „ Все повече и все по-често към нас се обръщат пациенти, които в противоположен случай би трябвало да отидат в чужбина “, посочи той.

На въпрос дали са вероятни злоупотреби при индивидуализирана медицина, той сподели, че постоянно са евентуални и би трябвало да сме доста деликатни, в чии ръце оставяме здравето си.

„ Най-общо казано поучавам всички, без значение дали имат концепцията, че се обръщат към индивидуализирана медицина или към общия метод, във всички случай да не отиват при лекарите си с рецепта, за която те към този момент са си наумили. Не би трябвало да посещават аптеки и да употребяват името на подготвен артикул, а назад - да кажат своя проблем, апелирам дайте ми най-подходящото за мен лекуване, което би ми помогнало в този момент “, посочи фармацевтът.

Според него не би трябвало да се подхожда с концепцията, че в случай че едно лекарство ни е помогнало, би трябвало да го използваме отново.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР