Аз съм убеден, че това, което каза Бойко Борисов е

...
Аз съм убеден, че това, което каза Бойко Борисов е
Коментари Харесай

Гръмна бомбата в ефир! Политолог: Бойко казва истината! Алексей е изнервил президентството и Русия

„ Аз съм уверен, че това, което сподели Бойко Борисов е истина. Липсваше институционален съединител сред политическите сили, който трябваше да бъде президентът, който да посредничи сред политическите сили при фрагментиран парламент. Президентът нямаше никакво предпочитание да търси излаз и решение, извънпарламентарни фактори като Алексей Петров са се заели “. Това сподели пред БТВ политологът доцент Стойчо Стойчев.
Според него партиите в ръководещото болшинство няма да имат репутационни вреди, защото към този момент са претърпели такива, влизайки в обединението.
„ Симпатизантите към този момент преглътнаха непреглъщаемото общо ръководство “, уточни той.
„ Напрежението ще нараства сред ръководещото болшинство и президента. Очевидно е, че посредничеството на Алексей Петров доста е изнервило президента съответно от вътрешнополитическите фактори и доста е изнервило Руската федерация, защото тези фактори са разчитали да не се случи това болшинство и кабинет, които най-малко на думи държаха страната паритетна и неутрална позиция във връзка с спора в Украйна “, безапелационен е Стойчо Стойчев.
Според политолога доцент Татяна Буруджиева въпросът е за взаимоотношенията вътре в обединението.
„ Взаимоотношенията не са задоволително обществени както като сглобяване на обединението, по този начин и като действие “, изясни тя.
„ Предстои да забележим доста искри преди локалните избори. Виждаме, че още веднъж се изважда отвън Народното събрание същината на дебата. В Народното събрание виждаме, че са доста по-меки и кооперативни. Новият политически сезон ще протече в спокойна политическа конюнктура, с цел да изпълнят програмата за бюджет и Плана за развиване “, добави Буруджиева.
„ Аз считам, че няма да е прекомерно бърза смяната в Конституцията. Освен, че президентът като съпротива играе роля в обществото, не мисля, че всички политически сили в ръководството имат предпочитание да провокират президента към съответни политически упоритости “, уточни тя и напомни, че това е последният президентски мандат на Румен Радев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР