Аз съм сигурен, че ще имаме представител в европарламента. В

...
Аз съм сигурен, че ще имаме представител в европарламента. В
Коментари Харесай

Марешки: Хората да не гласуват за партии, които водят към упадък

" Аз съм сигурен, че ще имаме представител в европарламента. В взаимозависимост от това дали са двама-трима, ще решим дали ще избера да отида аз ", съобщи водачът на " Воля " и лидер на европейската листа на партияга Веселин Марешки в предаването " Беновска пита " по Канал 3.

" Това е знак, че Европа е християнска и би трябвало да я запазим такава " – това видя Марешки като един от аспектите за визитата на папа Франциск в страната ни.

" Добротата не значи неблагоразумие. Ние би трябвало да пазим нашия дом. Можем да проявим християнските си добродетели и без да ги каним в нашето семейство ", съобщи Марешки във връзка с апелите на папа Франциск за помощ към бежанците.

Относно задачата на папата в страната ни той разяснява:

" Чукането на вратата не значи да не помогнем, само че не значи и да ги вършим част от нашето семейство (мигрантите). Това, което аз проучвам е, че главното обръщение е да запазим Европа християнска. Това значи да бъдеш добротетелен. Другите неща са по-второстепенни ".

" Едно от огромните неща, които ме направиха през днешния ден усещане е, че министър председателят сподели, че той е признателен, че папата си е извършил обещанието в България. Но вижте, съгласно мен, това да изпълняваш обещанията си, е обвързване. А ние надали не сме очаквали, че няма да го извърши. За нас е значимо, като обещаеш нещо, да го изпълниш. Това се отнася за предизборните обещания. Защото най-отвратително нещо е да излъжеш хората ", сподели Марешки разяснява и сигнала,  че партия " Воля " употребява обозначителния знак на Военновъздушните сили в логото си за европейските избори.

" Приличат си, само че истината е, че не са едни и същи. Да се каже, че са едно към едно, това е неистина ", съобщи Марешки, като посочи, че сигналът е от Министерството на защитата, което пък се управлява от Красимир Каракачанов, както и от ген. Шивиков, който пък е претендент за евродепутат на Вътрешна македонска революционна организация.

" Това е дребна част от шантажа, рекета, на които съм подложен през последните две седмици. Да ми се обаждат и да споделят, или вдигай цените, или ще те затворят ", добави Марешки.

" Всички, които са управлявали България през последните 30 години са отговорни за грабежите, за ниските пенсии, за неприятния живот на българите ", безапелационен бе Марешки. " Демокрацията е това да може да се движиш измежду хората, да знаеш, че не си ги излъгал ", съобщи още зам.-председателят на Народното събрание.

" Искам българите да живеят добре. Ако някой ми открадне концепцията за евтините бензиностанции, няма да има проблем. Но това е, хората, които са докарали България дотук, те са безродници ", сподели още. " Няма по какъв начин да не искаш смяна от това, което 30 години те води към беднотия ", безапелационен бе той. После разяснява и връзката с френския Национален фронт на Марин Льо Пен.

" Тези хора образно, прочувствено, нямат нищо общо с тези, които определяхме като патриоти в България. Тези хора са смислени хора, те са учили, а не са ходили да крещят по площадите. Виждате, че те ръководят в Австрия и моделът е този, тъй като Австрия е най-проспериращата страна. Нормално е новите хора, с новите хрумвания, не желаеме Европа на две скорости. И Льо Пен това ми сподели: " не желая България да е бедна ", сподели Марешки.

Относно опцията за коалиция сред националистите и ЕНП той съобщи, че " всичко е въпрос на правила ".

" Нека хората да не протягат ръка към нещо, което познават добре и което ги води към крах. Нека дадат късмет на нещо ново ", прикани Марешки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР