Аз съм лобист. Лобирам за държавните болници и защитавам техния

...
Аз съм лобист. Лобирам за държавните болници и защитавам техния
Коментари Харесай

Костадин Ангелов с жестока атака към Кацаров, в какво го обвини

" Аз съм лобист. Лобирам за държавните лечебни заведения и пазя техния интерес ". 

Това разгласи депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър проф. Костадин Ангелов в предаването " Лице в лице " по бТВ. Той разгласи своя правоприемник на поста, че е декларирал от трибуната на Народното заседание, че ще подпише заповедта за градеж на нова болница. " Ще ви кажа кое не е наред – аз съм извадил от настоящата Национална здравна карта в България, че потребностите за кревати за интензивно лекуване в София е 8151 кревати. През 2020 година в София имаме 10 868, т.е. 2500 кревати допълнително, в сравнение с са условията, с цел да задоволим потребността на жителите. Ако разкрием още една болница, ще станем 3 хиляди над здравната карта. Не съм срещу частните лечебни заведения. Аз съм срещу разкриването на частни лечебни заведения там, където няма потребност ", изясни Ангелов.

Според него повода за рецесията с COVID-19 и ниските равнища на имунизация у нас е някогашният здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

" Ако индивидът, който беше най-отпред, не бе открит антиваксър и в първото си обръщение като министър не беше споделил, че има подозрение в качеството на имунизациите, можеше ", сподели той в отговор на въпрос дали е можело да се направи повече при ръководството на Коронавирус рецесията.

" Аз не видях ръководство на COVID рецесията, аз видях бягане след събитията. Те одобриха проект през месец юли, който не съблюдаваха, който не приложиха и в един миг споделиха, че е целесъобразен ", добави депутатът.

Ангелов разяснява още, че съгласно отчет от инспекция на Държавната финансова ревизия, назначена от сегашния финансов министър Асен Василев по времето, когато той е бил част от служебния кабинет, няма нанесени вреди на Александровска болница, както и нецелево разходвани средства.

Депутатът съобщи още, че парламентарната група на ГЕРБ упорства за въвеждането на " зелен документ " за достъп в Народното събрание, тъй като е " отговорно, медицински издържано и разумно ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР