Аз съм голям оптимист за изхода от пандемията. Нека не

...
Аз съм голям оптимист за изхода от пандемията. Нека не
Коментари Харесай

Брънзалов: Не се филмирайте с чипове!

Аз съм огромен оптимист за изхода от пандемията. Нека не запушваме пробойните с шарани, а да работим градивно. Това съобщи доктор Николай Брънзалов, който ще е част от Националния имунизационен щаб. 

" Трябва да се работи в отбор, с цел да може всеки да помогне колкото се може по-бързо и тъкмо да се реализира имунизацията срещу коронавирус на популацията ", добави той. 

" Основната тежест в първия миг няма да е върху общопрактикуващите лекари. Първи ще са ваксинирани хората, които работят на първа линия - тези в лечебните заведения ", сподели Брънзалов и добави, че на първия стадий ще се изследва кой желае да бъде ваксиниран и добави: " Трябва да се знае точната цифра, с цел да бъде рационално ръководството на ресурса ".

" В деня, в който разбрах, че ще съм част от този щаб, първите 10 пациенти, които пристигнаха в кабинета ми, от тях 9 ми споделиха, че ще се имунизират. Това ме изненадва, само че и радва ", призна той. 

Според него имунизацията е главното оръжие за битка с това зло сега.

" Борим се с една непозната зараза. Ваксината към този момент е реалност. В първия миг ще могат да се имунизират 60 000 индивида. Тя обаче е двукратна. След 21 дни се повтаря още веднъж ", изясни докторът.

Брънзалов разяснява и казуса на Пфайзер за произвеждане на ваксини:  " Това е обикновено, само че няма да се отрази на България. При първия стадий на имунизация ще имаме 120 000 дози за 60 000 индивида. С тази ваксина стартираме, само че се учим в придвижване. Важното е, че първата стъпка е направена ", добави специалистът.

По думите му проблеми ще има и нищо няма да мине безпрепятствено. " Готови сме за това предизвикателство. Имаме малко хладилници за предпазване на имунизацията за по-дълго време ", призна Брънзалов. 

" Личните лекари знаят кои хора са рискови, тъй като познават пациентите си. Те ще са с приоритет при слагането на имунизациите, стига да се отзоват ", добави той.

Брънзалов прикани да не се филмираме с чипове.  " Срещам какви ли не нелепости в мрежата. Ваксината, с цел да е утвърдена от толкоз органи, значи всичко е минало по надлежния ред. Аз съм подготвен във вашето студио на мен да ми бъде сложена на мен персонално, с цел да убедя хората да се ваксинират ", сподели той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР