Антон Кутев: Правителството ще падне до края на годината

...
Аз нямам никакво съмнение, че не само българското правителство ще
Коментари Харесай

Аз нямам никакво съмнение, че не само българското правителство ще падне до края на годината, половината европейски правителства ще паднат. Това е очевидно – с този взрив на цените и цялата ситуация, която се случва, някак как да не стане това.

Това заяви пред Нова телевизия Антон Кутев, говорител на служебното правителство на Стефан Янев и бивш член на Националния съвет на БСП, коментирайки войната в Украйна и последствията от нея.

Могат ли гражданите да понесат цената, която политиците се опитват да им пробутат, попита Кутев и заяви:

Ние имаме нужда след края на тази война – първо никога повече да не допуснем друга такава и второ да преосмислим световния ред и начина, по който той се налага – не през сила, а през преговори и през емпатия.

Според бившия говорител на служебния кабинет управляващата коалиция май не е способна да доведе до край съдебната реформа.

Ако правителството не се справи с казуса „Гешев”, Гешев ще се справи с правителството. Според мен вървим към втория вариант. Минаха 100 дни, а не виждаме напредък. Така наречената съдебна реформа е там откъдето тръгна, коментира Кутев и видя противоречия в коалицията.

Във връзка с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова, Кутев коментира, че подходът спрямо бивш министър-председател е бил недопустим.

За мен това беше проблем. Но напълно разбирам защо го направиха и ги оправдавам – когато години наред прокуратурата се прави, че не забелязва ключовите дела, не може да ти излезе ключов бизнесмен, независимо с колко дела е, да каже, че е дал 60 милиона и никой да не го разпита, коментира Кутев.

По думите му Европейската прокуратура няма тези правомощия, за които в момента се говори.

Смятам, че Лаура Кьовеши ще има проблем в ЕП заради тези си действия, каза Кутев и добави: Радвам се, че Европейската прокуратура се заема с това. Едно от първите предложения, които сме правили от БСП при създаването на Европейската прокуратура, беше тя да разследва не само европейски средства, а и бюджетни. За мен е важно какво ще направи Кьовеши. Но за съжаление смятам, че тя ще има проблеми с ЕНП заради правомощията си. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР