Аз не познавам този човек, с който се е срещал

...
Аз не познавам този човек, с който се е срещал
Коментари Харесай

Стоилов: По-интересно е какво има в плика

" Аз не познавам този човек, с който се е срещал съветникът на президента. Не мога да разясня нито неговата известност, нито неговата предходна активност. Сигурно по-интересно е какво има в плика. Дали става дума за информация или предмети, нищо по този въпрос не мога да кажа ". Това сподели служебният правосъден министър проф. Янаки Стоилов в студиото на Нова телевизия в коментар на публикувано видео във " Facebook " по какъв начин съветникът на президента Пламен Узунов организира среща.

Стоилов акцентира, че е значимо да се знае, че държавното управление би трябвало да следва главното мото, което то разгласи още при своето назначение - да се води от правилата на професионализъм, честност и бистрота. 

Относно правосъдните промени, министърът сподели, че няма по какъв начин да се разисква правосъдна карта, която преглежда въпросите на районни съдилища, частично на окръжни, без да обхване структурата на цялата правосъдна система. Той съобщи, че не приема предлагането всъщност главният първоинстанционен съд да бъде не районните, а окръжните съдилища. Според него искове с веществен интерес до 2000 лева ще могат да се гледат на тези места, а за всички останали ще се трансферират на по-горна степен на правосъдната система. " Това отдалечава жителите от правораздаването. Това може да докара до оскъпяване и до преместване на натоварването към идната степен на съдилищата ", счита Стоилов.  

" Аз взех решение да стана основател на полемика, в която да бъдат поканени членове на Висш съдебен съвет, на съдийските организации, юристи, нотариуси и разнообразни професионални организации, даже политическите партии, които евентуално ще бъдат показани в идващия парламент. Това съгласно мен е значимо, тъй като въпросите на правораздаването са основни и те не могат да бъдат оставени единствено на магистратите за решение, защото те имат социално-икономически, демографски, транспортни и други измерения ", уточни служебният правосъден министър.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР