"Аз не очаквах да се случи това, към което го

...
"Аз не очаквах да се случи това, към което го
Коментари Харесай

Попова не очаквала криза с избора на Иван Гешев

"Аз не чаках да се случи това, към което го призоваваха някои представители на нашето общество. Не чаках рецесия ", сподели във връзка подписания от президента Радев декрет за назначението на Иван Гешев за основен прокурор някогашният вицепрезидент Маргарита Попова. Тя е била уверена в това, че президентът ще извърши своето конституционно обвързване.

"Поначало, властта в прокуратурата или в която и да е институция, която е притежател на държавната власт, би могла да се подлага на критика когато има злоупотреби с власт. Така че, не може от през днешния ден за след седем години да се каже, че има доста власт и тя би трябвало да се ограничи ", изясни Попова.

Тя изясни, че властта на прокуратурата и на основния прокурор е толкоз, колкото е належащо, с цел да се извършва главната функционалност. Методите, посредством които можем да се предпазим съгласно нея, са самоконтрол и писаните правила, които предписват механизми за надзор върху една персона, ръководеща мощна институция.

"В страната има и би трябвало да има баланс сред управляващите. Трябва да има толкоз власт и би трябвало да се ръководи тази страна, с цел да можем да осигурим в цялото наше пространство непоклатимост и сигурност ", сподели някогашният вицепрезидент.

Самата Конституция дава опция на президента да инициира спор за промени, допълнения или разработване на нова Конституция. Попова изясни, че обвързване на президента е да предложи рамката, в която ще се води този спор.

"Мястото на прокуратурата сега изрично е там, където се намира тя в този момент ", разяснява още Маргарита Попова. Тя изясни, че прокуратурата е в правосъдната власт, с цел да бъде политически неутрална, самостоятелна и да се подсигуряват правата на жителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР