``Аз настоявах да платим накуп самолетите F-16``, обяви премиерът Бойко

...
``Аз настоявах да платим накуп самолетите F-16``, обяви премиерът Бойко
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Аз настоявах да платим накуп самолетите F-16

``Аз настоявах да платим вкупом самолетите F-16``, разгласи министър председателят Бойко Борисов, представен от bTV.

Пред дипломатите ни на конференция във връзка 140 години от българската дипломатическа работа той отбрани покупката на американските изтребители F-16 блок 70 и концесията на летище ``София``.

``Може да се гордеете с това, което сте направили за България през годините``, обърна се той към посланиците.

Относно договорката за изтребителите F-16 той сподели: „ Решихме да отидем на разновидността за нашите благоприятни условия като страна – допустимо най положителният вид F-16 блок 70. Много спекулации чухме по тематиката, в случай че няма 11, а са 9 ракети, им се понижава способността, нищо сходно, тъй като това е началото на превъоръжаването на нашите Военновъздушни сили. На вас и като отговор ще кажа, че аз настоях да си платим незабавно, тъй като ми омръзна три пъти като идваме на ръководство да заплащам борчовете на тези които са пазарили ”.

Процедурата по отдаване на концесия на Летище София, която е на финалната права, министър председателят дефинира като „ образец за бистрота и съблюдаване на европейските правила ”.

``Чудовищни неща чухме, само че ние сме научени да бъдем търпеливи, тъй като най-после истината постоянно излиза наяве``, акцентира министър председателят. Той напомни, че с най-вече точки е била призната офертата на летище ``Мюнхен``.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР