Аз мислех да не вземам думата. Защото съм объркана. Преди

...
Аз мислех да не вземам думата. Защото съм объркана. Преди
Коментари Харесай

Кметът на Крумовград покани археолози да проучат светилището край Ковил

Аз мислех да не вземам думата. Защото съм объркана. Преди повече от 11 година община Крумовград задели пари за археология. Но страната ни сподели - нямате право да инвестирате в непозната благосъстоятелност. 

Но през последните 2 мандата започнахме още веднъж с кураж, тъй като съкровището на Ада тепе е на наша териотрия. 

Това съобщи Сабихан Мехмед, кмет на Крумовград, по време на полемиката на " Стандарт " " Чудесата на България ".

" Надявам се туристите, тръгвайки от Кърджали, преминавайки през Перперикон и Татул, да дойдат и в Крумовград ", добави още Себихан Мехмед. 

Ето какво още сподели тя:

" При нас приоритет е средновековната цитадела, тя е относително непокътната, чакаме археолозите да започват работата си в края на септември, да проучат крепостната стена.

Голямата ни атракция е експозиция Ада тепе - всичко, което е открито в най-стария златодобивен рудник - потвърдено - от 15 века преди Христа - цялата археология, която демонстрира метода, по който са работили тези дневни рудари, ще бъде изложено идващия четвъртък в Деня на миньора. 

Интересното е, че с интерактивни детайли ще се покаже всичко, което е било в предишното по извличане на златото, както и как се прави в този момент.

Обръщам се към проф. Овчаров - в случай че има вяра в светилището край Ковил - ние сме подготвени с финансирането ", сподели Себихан Мехмед.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР