Аз лично не искам да управлявам с ПП и ДБ.

...
Аз лично не искам да управлявам с ПП и ДБ.
Коментари Харесай

Делян Добрев смълча БНР и… ГЕРБ: Аз в кабинет с Киро и Асен няма да вляза! Искат да ги перем

„ Аз персонално не желая да ръководя с Политическа партия и Демократична България. Не виждам с какво те могат да допринесат в един кабинет “. Това съобщи пред БНР Делян Добрев.
„ През последните две години видяхме на какво са способни. Имаме рекорден брой бързи заеми за всички времена. Положението е трагично. Не виждам разновидности, в които ние бихме могли да си сътрудничим. Техните политики са неверни “, сподели той.
Политическа партия и Демократична България са доста комплицирани, тъй като не виждам по какъв начин ще обяснят на своите гласоподаватели, че създават управническа стратегия с ГЕРБ, означи Добрев.
„ По време на цялата акция обясняваха,че сме неприятните и би трябвало да останем отвън властта. Сега употребяват ГЕРБ, с цел да се докопат до властта. Това е доста шизофренно държание. Не може да спечелиш 600 хиляди гласа на база на тази изразителност и по-късно да стоиш на една маса и да правиш взаимни конференции. И това в случай че не е машинация? “, пита той.
Ако те желаеха в действителност нещо да се случи и бяха градивни, това означаваше да се търси общ кабинет, а не да оферират Асен Василев, Кирил Петков и Рашков за министри, счита Добрев.
Според него, тематиката за бюджета е основна.
„ Последните три бюджета на България са правени от Асен Василев. Има си явен отговорник за тези дефицити. 13.5 милиарда нови задължения за 2023 година. През последните 30 години сме теглили приблизително по 1 милиард. 12 милиарда недостиг. Асен Василев се пробва да ни изкара пералня – да изперем неговия неуспех. Той желае ние да отхвърлим бюджета на първо четене, да кажем, че служебния кабинет е сбъркал в сметката и да го върнем да оправя кашата, т.е. да реже разноски “, изясни депутатът от ГЕРБ.
От Политическа партия упорстваха да запишем в правилника на Народно събрание, че невъзможността да се преглежда 3 месеца отритнат законопроект не важи за бюджета, заяви още той.
„ Те поръчваха, ядоха и се веселиха през последните две години, а в този момент дойде сметката и те започнаха кавгата. Правилният метод е Народно събрание да не отхвърля бюджета и да се създадат промени сред първо и второ четене “, счита Добрев.
Надявам се този парламент да успее да сформира държавно управление, само че без Политическа партия, съобщи още той.
„ Нови избори ще са най-лошият излаз от обстановката. 5 пъти получаваме един и същи резултат. Нищо по-различно няма да се случи. Ако не се откри в този момент излаз, то няма да може и в 50-тото Народно събрание. Хората желаят да съставим коалиция и да управляваме дружно. Трябва да се приказва с всички останали партии, без „ Възраждане “. Съжалявам, че този път Демократична България е в коалиция с Политическа партия и като че ли те не вземат участие във взимането на решенията там. В 48 -то Народно събрание имахме добра връзка с тях “, сподели още той.
„ Не виждам какво вършат дружно през цялото време. Едната има лява, другата дясна икономическа политика. Те постоянно са дали своят вот друго. Нямат нищо общо, с изключение на упоритостта им да имат кмет на София. Заради тази жадност да завладяват локалната власт в София, те вършат противоестествени обединения. Не може да жертваш страната, с цел да имаш кмет на София. Готови сме да понесем електорална вреда, с цел да има държавно управление “, безапелационен е още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР